С ТУРНИР ПО СПОРТНИ ТАНЦИ ЗАПОЧНАХА ПРОЯВИТЕ ЗА ПРАЗНИКА НА СЛИВЕН

С ТУРНИР ПО СПОРТНИ ТАНЦИ ЗАПОЧНАХА ПРОЯВИТЕ ЗА ПРАЗНИКА НА СЛИВЕН

Близо 100 двойки участваха в 19-тото издание на турнира по спортни танци, който организира и проведе КСТ „Сливен” за празника на града – Димитровден”.

Надпреварата в спорта зала „Васил Лески” се проведе в три части, като най-многобройни бяха подрастващите, които показаха умения в турнира „Изгряващи звезди”.

Кметът Стефан Радев откри проявата, с която се дава началото на празничната програма, организирана от  Сливенска община, за празника на града.

Без особена масовост, но пък с най-добрите двойки от страната премина програмата в Държавния турнир, където се състезаваха танцьори от класовете 11E, 13E, 11D, 13D,15C, 18B+B-La, 18B+B-St, 18A+A-La, 18A+A-St.

Третата част от надпреварата бе за Купа „Сливен 2018“, с  участие на деца, юноши младша и старша възраст, младежи, състезатели  над 19 г. на латина и стандарт.

За победителите по класове и възрасти бяха раздадени медали и купи. Връчи ги Минко Стефанов, един от домакините на проявата и основател на КСТ „Сливен” .

За Sliven-sport.com той обяви, че въпреки трудностите, успяват  да запазят турнира,за което говори и традиционното 19-то издание.

„Сливен е традиционен домакин.Успяхме да направим едно добро състезание. Няма масовост, но пък участват добрите двойки на България”, каза още Стефанов.
Той отчете като добро представянето на сливенските двойки.

„От години наред се вижда, че намаляват състезателите, защото голяма част от младите хора заминават със семействата си в чужбина. Въпреки всичко, традициите на сливенската школа си остават и Сливен е един от основните градове за развитието на спортните танци в България. С това издание го показахме”, добави Минко Стефанов.

„Благодарим на публиката и на кмета на общината, че беше на откриването на състезанието, с което да покаже, че Община Сливен държи за развитието на този спорт. Градът ни е с една от първите школи по спортни танци и се надявам, че треньорът Цанка Иванова ще задържи нивото, така че повече наши състезатели да стигат до почетната стълбичка”.

Важното е“, че  много деца танцуват, но се среща проблем с момчетата, които не искат да се занимават активно. Ние, с помощта на НЧ „Зора 1860” и Клуб по спортни танци „Сливен“, ще развиваме този спорт.

 

Мими Данева, sliven-sport.com

Предишна ЗЛАТО И СРЕБРО ЗА СКА "СТЕФАН ДАНЧЕВ" В МАЙНЦ
Следваща БЪЛГАРСКИ И ФРЕНСКИ АРХЕОЛОЗИ СЪС СЕНЗАЦИОННО ОТКРИТИЕ В СОЗОПОЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТЯ ПОКАЗВА МАТРИЦАТА НА ВАШИЯ УСПЕХ

Центърът за психотерапия „Сенс“ отново изненадва приятно жителите на Сливен и региона. Този път с име на специалист по Боуен  терапия. Виолета Кузмова е поредното ярко име, което ще дава

Новини Сливен

ДИМИТРОВДЕН Е!

На 26 октомври българската православна църква почита паметта на св. Димитър Солунски. Св. Димитър е покровител на зимата и студа и е по-голям брат на св. Георги. Народна поговорка гласи:

Новини Сливен

АТАНАС СКАТОВ СЕ ГОТВИ В СЛИВЕН ЗА ИЗКАЧВАНЕ НА ПОРЕДНИЯ ОСЕМХИЛЯДНИК

„Активно се готвя за изкачването на поредния осемхилядник“. Това обяви във вторник пред Sliveninfo сливналията Атанас Скатов. Който е първият българин покорил най-високите върхове на седемте континента на планетата. Той

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

18 − 14 =