С ТУРНИР ПО СПОРТНИ ТАНЦИ ЗАПОЧНАХА ПРОЯВИТЕ ЗА ПРАЗНИКА НА СЛИВЕН
14.10.2018 1652 Прегледи

С ТУРНИР ПО СПОРТНИ ТАНЦИ ЗАПОЧНАХА ПРОЯВИТЕ ЗА ПРАЗНИКА НА СЛИВЕН

Близо 100 двойки участваха в 19-тото издание на турнира по спортни танци, който организира и проведе КСТ „Сливен” за празника на града – Димитровден”.

Надпреварата в спорта зала „Васил Лески” се проведе в три части, като най-многобройни бяха подрастващите, които показаха умения в турнира „Изгряващи звезди”.

Кметът Стефан Радев откри проявата, с която се дава началото на празничната програма, организирана от  Сливенска община, за празника на града.

Без особена масовост, но пък с най-добрите двойки от страната премина програмата в Държавния турнир, където се състезаваха танцьори от класовете 11E, 13E, 11D, 13D,15C, 18B+B-La, 18B+B-St, 18A+A-La, 18A+A-St.

Третата част от надпреварата бе за Купа „Сливен 2018“, с  участие на деца, юноши младша и старша възраст, младежи, състезатели  над 19 г. на латина и стандарт.

За победителите по класове и възрасти бяха раздадени медали и купи. Връчи ги Минко Стефанов, един от домакините на проявата и основател на КСТ „Сливен” .

За Sliven-sport.com той обяви, че въпреки трудностите, успяват  да запазят турнира,за което говори и традиционното 19-то издание.

„Сливен е традиционен домакин.Успяхме да направим едно добро състезание. Няма масовост, но пък участват добрите двойки на България”, каза още Стефанов.
Той отчете като добро представянето на сливенските двойки.

„От години наред се вижда, че намаляват състезателите, защото голяма част от младите хора заминават със семействата си в чужбина. Въпреки всичко, традициите на сливенската школа си остават и Сливен е един от основните градове за развитието на спортните танци в България. С това издание го показахме”, добави Минко Стефанов.

„Благодарим на публиката и на кмета на общината, че беше на откриването на състезанието, с което да покаже, че Община Сливен държи за развитието на този спорт. Градът ни е с една от първите школи по спортни танци и се надявам, че треньорът Цанка Иванова ще задържи нивото, така че повече наши състезатели да стигат до почетната стълбичка”.

Важното е“, че  много деца танцуват, но се среща проблем с момчетата, които не искат да се занимават активно. Ние, с помощта на НЧ „Зора 1860” и Клуб по спортни танци „Сливен“, ще развиваме този спорт.

 

Мими Данева, sliven-sport.com

Предишна ЗЛАТО И СРЕБРО ЗА СКА "СТЕФАН ДАНЧЕВ" В МАЙНЦ
Следваща БЪЛГАРСКИ И ФРЕНСКИ АРХЕОЛОЗИ СЪС СЕНЗАЦИОННО ОТКРИТИЕ В СОЗОПОЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

61 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

2 095 са новите случаи на коронавирус, потвърдени от 5 298 изследвани проби. Позитивните са 39,5%. От началото на пандемията общият брой на заразените е 181 544, показват данните в Единния

Новини Сливен

ПАНОРАМА НА ОБРАЗОВАНИЕТО ЩЕ ИМА НА 23 ЮНИ В ГИМНАЗИЯТА ПО МЕХАНОТЕХНИКА

Във връзка със задължението на училищата от област Сливен и на Регионално управление на образованието – Сливен да провеждат целенасочена информационна кампания за възможностите за избор на профили и специалности

Новини Сливен

ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТПУСНА БЛИЗО 2 МЛН. ЛЕВА ЗА ОБНОВЛЕНИЕ НА ИНФЕКЦИОЗНОТО ОТДЕЛЕНИЕ ВЪВ ВОЕННА БОЛНИЦА – СЛИВЕН

Българското правителство отпуска 8,6 млн. лева за инфекциозните отделения във ВМА – София и Военна болница -Сливен. Парите ще бъдат използвани за обновление на отделенията и закупуване на нова апаратура.

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

two + 19 =