С РЕМОНТ НА ДЕТСКА ЯСЛА № 14 В СЛИВЕН ЗНАЧИТЕЛНО СЕ ПОДОБРЯВАТ УСЛОВИЯТА ЗА МАЛЧУГАНИТЕ
20.04.2023 903 Прегледи

С РЕМОНТ НА ДЕТСКА ЯСЛА № 14 В СЛИВЕН ЗНАЧИТЕЛНО СЕ ПОДОБРЯВАТ УСЛОВИЯТА ЗА МАЛЧУГАНИТЕ

Благодарение на ремонта, който извършва Община Сливен, значително се подобряват условията в Детска ясла № 14. Това е едно от детските заведения в централната част на града, което от години не е ремонтирано.
„Ремонтите включват дейности както на детската площадка в двора, така и на самата сграда. Близо 400 000 лева вече е сумата, която сме предвидили през различните етапи на строително-монтажните работи. Целта ни е да бъде максимално приветливо и комфортно за децата, които я посещават. Подобряване на условията в детските ясли и градини е един от основните ни приоритети“, каза кметът Стефан Радев, който посети обекта.
Строително-монтажните работи са свързани с вътрешен ремонт на трапезарията, санитарните помещения, приемните на четирите яслени групи, коридорите, преустройство на хранителния офис в една от групите и др. Дейностите включват подмяна на вътрешните врати, демонтиране на дървената облицовка по стените, шпакловане и боядисване на стените и таваните, както и подмяна на настилката в четирите яслени групи в помещенията, обособени за трапезария и хранителен офис.
Цялостно се обновяват всички санитарни помещения, като цялата стара санитария се подменя с нова, в свежи цветове. Ремонтира се и се подменя вътрешната ВиК инсталация. Заменят се съществуващите осветителни тела с нови енергийно ефективни LED осветителни тела, монтирани на стена или таван.
Към момента ремонтът продължава поетапно, като напълно завършени са две от яслените групи.

Предишна ПРОКУРОРСКИ ОТВОД БАВИ РАЗСЛЕДВАНЕТО СРЕЩУ НАЙ-ТЪРСЕНИЯ СЛИВНАЛИЯ
Следваща ТАЗГОДИШНОТО ИЗДАНИЕ НА "БАЛКАНЪТ ПЕЕ И РАЗКАЗВА" ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 10 ЮНИ В ГРАД ТВЪРДИЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АПЕЛАТИВЕН СЪД – БУРГАС ОТМЕНИ ПРИСЪДА ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ В ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ НА ТРИМА СЛИВНАЛИИ

Състав на Апелативен съд – Бургас отмени  присъда на Окръжен съд – Сливен за пране на пари в особено големи размери и върна делото за ново разглеждане от друг състав

Новини Сливен

ПОДРОБНОСТИ ЗА ЗВЕРСКОТО УБИЙСТВО В СЛИВЕН

Пoявихa ce нoви рaзкрития зa брутaлнoтo убийcтвo, рaзтърcилo Cливeн. Припoмнямe, чe мaлкo пo-рaнo днec cтaнa яcнo, чe мъж нa 30 гoдини oт Cливeн бe зaдържaн зa убийcтвoтo нa нeгoв връcтник.

Новини Сливен

В СЛИВЕН СТАРТИРА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ТРАФИКА НА ХОРА С ЦЕЛ СЕКСУАЛНАТА ЕКСПЛОАТАЦИЯ

През юни 2019 г. Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен ще проведе информационна кампания за превенция на трафика на хора с цел сексуална експлоатация и насилствена