С ОБЩОГРАДСКА ВЪЗПОМЕНАТЕЛНА ЦЕРЕМОНИЯ СЛИВЕН ЧЕСТВА 186 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА
юли 19, 2023 633 Прегледи

С ОБЩОГРАДСКА ВЪЗПОМЕНАТЕЛНА ЦЕРЕМОНИЯ СЛИВЕН ЧЕСТВА 186 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА

Общоградска възпоменателна церемония по повод 186 години от рождението на Апостола на Свободата – Васил Левски, събра  на едноименния площад жители на Сливен.

Проявата започна с рецитал за Левски в изпълнение на Театрална трупа „Опит за летене“ при Профилирана хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“. Малко по-късно се състоя и ритуал по поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника на Апостола. Венец от името на сливенския градоначалник Стефан Радев бе поднесен от един от заместниците му – зам.кмета по финансите Румен Иванов. Венци и цветя поднесоха още председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, ръководствата и представители на държавните структури в града, културните и образователните институции, политически формации, патриотични съюзи, граждани и ученици.

Венци и цветя бяха поднесени от името на сливенските депутати Десислава Танева, Мария Белова, Татяна Султанова, от името на областния управител, от името на командира на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен и на директора на ОД на МВР-Сливен.

Цветя пред бюст-паметника на Левски бяха поднесени и от името на евродепутата Асим Адемов.

Честването в Сливен завърши със залп от пушки на почетния караул на Регионален клуб „Хаджи Димитър“ при Национално дружество „Традиция“, които се включиха в отбелязването на годишнината.

Организатори на възпоменателната церемония са Община Сливен и Център за подготовка на специалисти.

Предишна ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ПОХОДЪТ „ПО СТЪПКИТЕ НА ЧЕТАТА НА ХАДЖИ ДИМИТЪР И СТЕФАН КАРАДЖА“ СЪБРА ЕНТУСИАСТИ ОТ СЛИВЕНСКИЯ РЕГИОН
Следваща МЪЖ С ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА СЛЕД ПАДАНЕ ОТ ТРОТИНЕТКА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БИЗНЕСМЕН ОТ СЛИВЕН ДАРИ ДВЕ ИКОНИ ЗА 120 000 ЛЕВА НА ЦЪРКВАТА „СВЕТИ НИКОЛАЙ“

Сливенски бизнесмен дари две икони на обща стойност 120 000 лева на православния храм „Свети Николай“ в града под Сините камъни. Дарението е направено от Иван Тихов, който е известен

Новини Сливен

ПИЯН ШОФЬОР НА ПЕЖО СЕ НАТРЕСЕ В МЕТАЛНА ВРАТА

  На 26 ноември, в 03,30 часа, в РУ-Нова Загора е получен сигнал за настъпило пътно произшествие в склад за строителни материали на улица „Димитър Благоев“ в град Нова Загора.

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ КРИЗИСЕН ЩАБ ВЪВЕДЕ ВРЕМЕННИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ

Извънредно заседание на Областния кризисен щаб свика областният управител Минчо Афузов във връзка с усложняващата се епидемична обстановка и тенденциите за увеличаване на заболяемостта, съобщиха от областната администрация. За да