С НОВА СТАЯ ЗА ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИ СЕ СДОБИХА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ ,,КАП. ПЕТЪР ПАРМАКОВ‘‘ В С. ГРАДЕЦ

С НОВА СТАЯ ЗА ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИ СЕ СДОБИХА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ ,,КАП. ПЕТЪР ПАРМАКОВ‘‘ В С. ГРАДЕЦ

С прекрасна стая за занимания по интереси се сдобиха учениците от ОУ ,,Кап. Петър Пармаков‘‘ в с. Градец. Това стана факт, след като училището реализира проект ,,Уча се, играя и всичко зная‘‘, с ръководител Йордан Захариев, по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ модул Подкрепа на целодневното обучение на учениците“.

В тържествена обстановка началникът на РУО на МОН, гр. Сливен – Кристиана Добрева – Станкова и директорът на училището Силвия Ненова откриха стаята  в присъствието на представителите на Община Котел – зам.-кметът Шериф Куванджъ, председателят на Общински съвет – Котел Христина Чолакова и директорът на дирекция „Социални и хуманитарни дейности“ Десислава Пепелишева.

Всички останаха очаровани от създадения уют и възможности за развитие на творческите способности на децата, а самите деца очакваха с нетърпение първото занимание с техния учител.

Стаята е обзаведена с различна от традиционната класна стая мебелировка, която създава прекрасни условия за учениците от прогимназиален етап V клас за игри, забавления и творческа дейност в областта на изкуствата, науката, спорта, образователните и занимателни игри.

За тази цел са осигурени образователни игри, шахове, домино, дама, конструктори, пъзели; спортни пособия и уреди – джага, боулинг, дартс и др.; пособия за рисуване на картини с техниката „торцевание“, по номера и проектиране на котленски килими и др.; книги с приказки, стихове, разкази, романи, които са част от произведенията на българската и световна литература. В стаята ще се разучават още български хора, народни обичаи и други, за да могат децата да развиват сами себе си чрез редуване на образователни  и занимателни игри.

Тържеството завърши с кратка програма от учениците, с които те поздравиха гостите и благодариха за новата им придобивка.

ОУ ,,Кап. Петър Пармаков“ е най-голямото по брой ученици основно училище в община Котел. Учащите деца в него са 100 % от ромски произход. През учебната 2021-2022 г., в училището се обучават 377 ученици.

Предишна МЕРКИ ЗА ЗАСИЛЕН КОНТРОЛ И ПРЕВЕНЦИЯ НА НАРУШЕНИЯТА В ЖИВОТНОВЪДНИЯ СЕКТОР БЯХА ОБСЪДЕНИ НА СРЕЩА С ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ АФУЗОВ
Следваща НЯМА ОПАСНОСТ ОТ ПРЕЛИВАНЕ НА РЕКИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЛАДЕЖИ ГЕРБ СТАРТИРАТ ПОДГОТОВКАТА ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ДОГОДИНА ИЗБОРИ

Регионална академия на Младежи ГЕРБ се провежда в Стара Загора на 1 и 2 декември. Тя бе открита от областния координатор на партията Пламен Йорданов, членът на НИС на МГЕРБ

Новини Сливен

РАЛИ „ТВЪРДИЦА 2018“ СТАРТИРА НА 7 ЮЛИ

14-то рали „Твърдица 2018″, което е първи кръг от тазгодишния рали шампионат у нас стартира на 07 юли. Тази година състезанието няма да стига до град Елена и затова носи

Новини Сливен

ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА РАЗПРОСТРАНИТЕЛ НА ДРОГА В НОВА ЗАГОРА

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Асен Й. Той е обвинен за това, че на 21.08.2018г. в гр.Нова Загора, без надлежно разрешително държал с цел