С МНОГО ЗАБАВЛЕНИЯ И ИГРИ ЮИДП ОТБЕЛЯЗА ПРАЗНИКА ЕНЬОВДЕН ЗАЕДНО С ДЕЦА В ГРАДСКИЯ ПАРК
24.06.2022 921 Прегледи

С МНОГО ЗАБАВЛЕНИЯ И ИГРИ ЮИДП ОТБЕЛЯЗА ПРАЗНИКА ЕНЬОВДЕН ЗАЕДНО С ДЕЦА В ГРАДСКИЯ ПАРК

Експерти от ЮИДП ДП Сливен и ПП „Сините камъни“ празнуваха Еньовден в градския парк, заедно с малчуганите от детска занималня „Вълшебно лято“ към библиотека „Зора“ . Близо 20 деца от II до IV клас взеха участие в инициативата по повод празника на слънцето и билките и се забавляваха с игрите от горската педагогика. Горските експерти запознаха учениците със специфичните дейности на своята професия, както и с огромното значение, което имат лесовъдите за успешното стопанисване и съхранение на горите. След това лесовъдите им показаха различни билки, които се откриват в нашите гори и поляни, разказаха им как и за какво могат да се използват и за празника Еньовден. Децата с интерес научиха, че лечебните свойства на билките могат да бъдат чудотворни и с вълнение изслушаха легендите за днешния празник и неговата символика, които горските специалисти им разказаха.

По време на интересните игри от горската педагогика участниците се запознаха с традициите и обичаите, които носи днешния български празник. Всички се почерпиха с топъл току-що сварен чай от ароматни горски билки, в чието приготвяне се включиха и малчуганите.

В края на празника, децата се погрижиха за доброто настроение на горските експерти, като им подариха изпълнение на танци, които са научили в занималнята. Всички участници получиха подаръци – специални детски книжки за видовете билки и растения, които да отнесат у дома като спомен от забавния ден и обещаха всяка година на 24 юни да си спомнят за празника Еньовден и всичко, което научиха за него.

Предишна НА ЕНЬОВДЕН В СЕЛО БЯЛА - ИНФОРМАЦИОННИ ЩАНДОВЕ, ИЗЛОЖЕНИЕ НА БИЛКИ И МЕСТНА ПРОДУЦИЯ
Следваща ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА: ЩЕ ПОТЪРСЯ СЪДЕЙСТВИЕ ОТ МИТРОПОЛИЯТА В СТАРА ЗАГОРА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ХРАМОВЕТЕ В ОБЩИНАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЖЕЛА НА НОВИЯ СЛИВЕНСКИ МИТРОПОЛИТ ДА УПРАВЛЯВА С МЪДРОСТ

 Кметът Стефан Радев посрещна новия сливенски митрополит Арсений на официална церемония на площад „Хаджи Димитър“. На нея присъстваха митрополити от Светия синод, кметове на общини, председателят на Общинския съвет в

Новини Сливен

АКТИВЪТ НА ИТН В СЛИВЕН ПРЕД ПАМЕТНИКА НА ХАДЖИЯТА

Димитровден е празникът на град Сливен. Градът, известен със своите войводи и хайдушко движение. Не случайно, точно на този ден Сливен беше посетен от лидерите на ПП „Има такъв народ”.

Новини Сливен

РУСИЯ АТАКУВА УКРАЙНА

Русия атакува Украйна. Президентът Владимир Путин обяви началото на „специална военна операция“, като призова украинските военни да сложат оръжие и да се приберат вкъщи. В обръщение към народа, Путин заяви: „Обстоятелствата