С ЛИТЕРАТУРНО-МУЗИКАЛЕН СПЕКТАКЪЛ ЗАВЪРШИ ПРОГРАМАТА ПО ПОВОД 151-ГОДИШНИНАТА ОТ ОБЕСВАНЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ
20.02.2024 347 Прегледи

С ЛИТЕРАТУРНО-МУЗИКАЛЕН СПЕКТАКЪЛ ЗАВЪРШИ ПРОГРАМАТА ПО ПОВОД 151-ГОДИШНИНАТА ОТ ОБЕСВАНЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

Ученици от 7а клас при СУ „Георги Ст. Раковски“, деца от творческо обединение „Дарования“ при народно читалище „Съгласие-Напредък“ и библиотека „Петър Матеев“, както и членове на местния клуб на инвалида се обединиха и всеобщо се преклониха пред великото дело на Апостола на българската свобода – Васил Левски.

Децата, учениците и членовете от клуба сведоха глави в едноминутно мълчание и  чрез литературно-музикален спектакъл,  казаха: „Благодарим ти, Апостоле, че те е имало!“. Спектакълът включваше откъси от творчество на Иван Вазов, посветено на Апостола, както и стихове на други български автори.

Пред събралите се котленци, сред които бяха зам. кметът на община Котел – Шериф Куванджъ и директорът на дирекция „Социални и хуманитарни дейности“ – Десислава Пепелишева, беше представена и музикална програма. Тя включваше песни, посветени на Левски: „Песен за Апостола“, „Дяконе свети“, „Дяконе, слънчево име“ и „Кажи ми гордо“.

В края на събитието, стана ясно, че още един възпитаник на средно училище „Георги Ст. Раковски“ е бил високо оценен от публиката на националния конкурс за рисунка, организиран от народно читалище „Васил Левски“, с. Климент, общ. Карлово. Това е ученичката от 9в клас Мейрем Мустафова, която е представила реалистичен портрет на Левски, рисуван с молив.

Предишна МЕСТНАТА КОМИСИЯ ЗА БОРБА С ТРАФИКА НА ХОРА В СЛИВЕН ОРГАНИЗИРА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА УЛЕСНЕНИЯ ОТ ТЕХНОЛОГИИТЕ ТРАФИК НА ХОРА
Следваща КРАДЕЦЪТ СЪБОРИЛ НА ЗЕМЯТА ПРОДАВАЧКАТА В МАГАЗИН "ЕГЕЯ", ЗА ДА ВЗЕМЕ 500 ЛЕВА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН Е ОТЧЕТЕН СПАД НА НОВИТЕ БОЛНИ С 24,3%

От 15 до 21 ноември в област Сливен бяха диагностицирани 277 нови болни с COVID-19. Спадът в сравнение с предходния едноседмичен период е от 24,3 процента, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Новини Сливен

ПИЯНА ШОФЬОРКА НА ПОРШЕ СЪБРА ПОГЛЕДИТЕ НА СЛИВЕНСКИТЕ ПОЛИЦАИ

Една пияна шофьорка на „Порше Панамера“ събра погледите на сливенските полицаи в неделя по обяд. 33-годишна жена от град Сливен, водач на лек автомобил „Порше Панамера“, е хваната да управлява

Новини Сливен

1-ВИ ДЕКЕМВРИ – СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА СРЕЩУ СПИН

На 1 декември отбелязваме Световния ден за борба срещу СПИН. Той е посветен на повишаване осведомеността за СПИН-пандемията, причинена от разпространяването на вируса ХИВ. Тази година денят е под надслов