С ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ДА УСТАНОВИМ НОВ ИНТЕГРИТЕТ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА РЕПУБЛИКА
юни 20, 2021 603 Прегледи

С ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ДА УСТАНОВИМ НОВ ИНТЕГРИТЕТ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА РЕПУБЛИКА

След едномесечно пребиваване във властта служебното правителство изважда публично различни факти и обстоятелства като илюстрация как предишното управление е функционирало.

Някои от тях са фрапиращи от гледна точка на закона. Казано с най-неутрален речник за ситуацията. Отговорните за скандалните разкрития длъжностни лица, вместо отговори, в нападателен стил използват спасителна за тях политическа реторика.

Извън скандалните разкрития, няколко са по-важните и по-тревожните обстоятелства за пълна дезинтеграция и разпад:

1.Правоприлагащите органи в лицето на МВР, прокуратурата и следствието, независимите уж органи за регулация в различните системи, не са ги предотвратили, не са ги спрели, не са ги изправили пред закона и направо са ги прикривали.

  1. Това е било възможно и до-голяма степен предопределено от избрания на ръба на закона и конституцията модел на управление. Модел, който придоби публичност с името на неговия създател.

3.За малко над десетина години парламентарната република е заменена с режим от властова клиентела на всички нива във всички власти. Сдобили сме с се с партия-държава с едноличен партиен и държавен властелин.

Какъв е изводът? Изводът е, че на изборите на 11 юли мнозинството от българите трябва да заложим на Демократична България, на силите на промяната, с общи усилия на мнозинството да счупим тази матрица, която наистина вече е много опасна за парламентарната демокрация.

Съпротивата, с която се посрещат изнесените корупционни скандали от страна на уволнените, опитите им да се бранят с различни ходове – отказ от сътрудничество на проверяващите, дълги отпуски, болнични ваканции, процедурни капани, препятстващи кадрови и други решения показват, че това няма да е лесна работа. Тя става още по-трудна и заради защитата, която получават от партията на бившите управляващи, макар в повечето случаи тази защита да е очевидно неубедителна и направо несъстоятелна. Направо фейк реторика.

Демократична България има политическа воля, компетентност и решителност да върне обществото и държавата на пътя на правовата демократична парламентарна република. Първото условие е да отхвърлим модела „Борисов“, като за това стъпим на изключително важния конституционен постулат, прокламиран в чл.1, т. 3 в КРБ: – Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.

 

Предишна МЛАДИТЕ ХОРА ОТ ГЕРБ – СЛИВЕН ПРОВЕДОХА ПОРЕДНА АКЦИЯ ЗА ОБЛАГОРОДЯВАНЕ
Следваща КАНДИДАТИ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ ГЕРБ ПРИСЪСТВАХА НА АВТЕНТИЧНИЯ РИТУАЛ „ЖЪТВА” В СЕЛО ТОПОЛЧАНЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЪЖ ОТ СЛИВЕН СЕ ПРОСТРЕЛЯ С ПИСТОЛЕТ В ГЛАВАТА

62-годишен мъж от Сливен се простреля с пистолет в главата, научи Sliveninfo. Той е направил опит да се самоубие в неделя. Стрелял е с газов пистолет в слепоочието си, но

Новини Сливен

ЗАДЪРЖАХА АПАШИ, ОБРАЛИ ФИРМА В СЛИВЕН

Петима са задържани за кражба от фирма в град Сливен. На 12 януари, около 09,30 часа в хода на специализирана полицейска операция, при обход, екип на участък  „Надежда“ установява в

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ С ПОЗДРАВЛЕНИЕ ПО СЛУЧАЙ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ЗДРАВЕТО

Днес, когато отбелязваме Световния ден на здравето, искам да изразя уважението си към всички, които работят в сферата на здравеопазването и са се посветили в осигуряването на медицинска грижа. Хората,