С ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ДА УСТАНОВИМ НОВ ИНТЕГРИТЕТ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА РЕПУБЛИКА
юни 20, 2021 480 Прегледи

С ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ДА УСТАНОВИМ НОВ ИНТЕГРИТЕТ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА РЕПУБЛИКА

След едномесечно пребиваване във властта служебното правителство изважда публично различни факти и обстоятелства като илюстрация как предишното управление е функционирало.

Някои от тях са фрапиращи от гледна точка на закона. Казано с най-неутрален речник за ситуацията. Отговорните за скандалните разкрития длъжностни лица, вместо отговори, в нападателен стил използват спасителна за тях политическа реторика.

Извън скандалните разкрития, няколко са по-важните и по-тревожните обстоятелства за пълна дезинтеграция и разпад:

1.Правоприлагащите органи в лицето на МВР, прокуратурата и следствието, независимите уж органи за регулация в различните системи, не са ги предотвратили, не са ги спрели, не са ги изправили пред закона и направо са ги прикривали.

  1. Това е било възможно и до-голяма степен предопределено от избрания на ръба на закона и конституцията модел на управление. Модел, който придоби публичност с името на неговия създател.

3.За малко над десетина години парламентарната република е заменена с режим от властова клиентела на всички нива във всички власти. Сдобили сме с се с партия-държава с едноличен партиен и държавен властелин.

Какъв е изводът? Изводът е, че на изборите на 11 юли мнозинството от българите трябва да заложим на Демократична България, на силите на промяната, с общи усилия на мнозинството да счупим тази матрица, която наистина вече е много опасна за парламентарната демокрация.

Съпротивата, с която се посрещат изнесените корупционни скандали от страна на уволнените, опитите им да се бранят с различни ходове – отказ от сътрудничество на проверяващите, дълги отпуски, болнични ваканции, процедурни капани, препятстващи кадрови и други решения показват, че това няма да е лесна работа. Тя става още по-трудна и заради защитата, която получават от партията на бившите управляващи, макар в повечето случаи тази защита да е очевидно неубедителна и направо несъстоятелна. Направо фейк реторика.

Демократична България има политическа воля, компетентност и решителност да върне обществото и държавата на пътя на правовата демократична парламентарна република. Първото условие е да отхвърлим модела „Борисов“, като за това стъпим на изключително важния конституционен постулат, прокламиран в чл.1, т. 3 в КРБ: – Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.

 

Предишна МЛАДИТЕ ХОРА ОТ ГЕРБ – СЛИВЕН ПРОВЕДОХА ПОРЕДНА АКЦИЯ ЗА ОБЛАГОРОДЯВАНЕ
Следваща КАНДИДАТИ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ ГЕРБ ПРИСЪСТВАХА НА АВТЕНТИЧНИЯ РИТУАЛ „ЖЪТВА” В СЕЛО ТОПОЛЧАНЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РЪКОВОДСТВОТО НА ДЕТСКА ГРАДИНА“БОЖУР“ ЗОВЕ КЪМ РАЗБИРАНЕ ОТ СТРАНА НА ГРАЖДАНИТЕ

Опасни дървета, които са в близост до детска градина „Божур“ в Сливен са били обезопасени. За това съобщиха от ръководството на детското заведение. Според тях дърветата са на повече от

Новини Сливен

ПЕШЕХОДЕЦ ПОСТРАДА ПРИ КАТАСТРОФА В НОВА ЗАГОРА

На 8 декември, около 15,30 часа, в района на кръстовище с улици „Петко Енев“ и „Цар Освободител“ в град Нова Загора, е настъпило пътно произшествие. Лек автомобил „Мерцедес“, управляван от

Новини Сливен

И В ОБЩИНА КОТЕЛ УДЪЛЖАВАТ ВАКАНЦИЯТА НА УЧЕНИЦИТЕ

Грипната ваканция в общините Сливен и Котел се удължава до 13 март, включително, със заповеди на кметовете Стефан Радев и Коста Каранашев, съобщиха от областната администрация. Това се налага, за