С ВЪЛНУВАЩ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН ЗАПОЧНА УЧЕБНАТА 2023/2024 Г. В ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА
15.09.2023 1184 Прегледи

С ВЪЛНУВАЩ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН ЗАПОЧНА УЧЕБНАТА 2023/2024 Г. В ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА

15 септември се превърна в празник за всички училища в община Нова Загора. Те се оживиха от порасналите си възпитаници и техните родители. Тържествата  по повод началото на учебната година започнаха с националния химн, посрещане знамената на училището, с красиви стихове, с приветствия за „Добре дошли!“  и с много усмивки.

Първият учебен ден беше особено вълнуващ за първокласниците, които прекрачиха прага на родното школо. Във всяко от училищата те бяха посрещнати с тържествен ритуал. Като на празник имаше изпълнени с много трепет песни, стихове, танци. Да е успешна 2023/2024  година пожелаха на възпитаниците си и своите колеги директорите на учебните заведения и дадоха старт на Новата учебна година.

Пожелания по повод 15 септември отправи в свой поздравителен адрес до  всички училища на територията на общината и кметът на Община Нова Загора Галя Захариева.

Тя сподели с радост лично тържеството на СУ „Христо Ботев“, където я посрещнаха с широки усмивки.

„Уважаеми учители и родители, възпитанието е изключително важно, тъй като бъдещето ни е в нашите деца. Нека да бъдем все така тяхна опора, да ги насърчаваме и напътстваме с много любов! Желая Ви здрава и успешна учебна година, мили деца!“, каза г-жа Захариева, а малко по-късно, заедно с целия си екип посети и началния етап на училището.

Всички учебни заведения в гр. Нова Загора бяха уважени от членове на ръководния екип на Община Нова Загора. Председателят на Общински съвет Нова Загора Нейчо Минчев и директорът на дирекция „Финансова и административна дейност“ Иванка Михова присъстваха на празника на ПГТТ „Атанас Димитров“.

Специални гости през деня бяха: в СУ „Иван Вазов“ – секретарят на Общината Ангел Стойчев и директорът на дирекция „Регионално развитие и стопанска политика“ Тони Димитрова; в НУ „Любен Каравелов“ – заместник-кметът Нина Генчева; в ПГСС – заместник-кметът Ивайло Енев и началникът на отдел „Счетоводен“ Радка Димитрова; в НУ „Свети Паисий Хилендарски“ – началникът на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Соня Петрова.

Денят донесе много емоции и незабравими изживявания, създаде празнично настроение и вдъхнови учители и ученици за една успешна и благодатна Нова учебна година.

 

Предишна ГОДИШНА ПРОВЕРКА ЗА ГОРСКА СЕРТИФИКАЦИЯ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЮИДП
Следваща РАБОТНА СРЕЩА С ДИРЕКТОРИ НА УЧИЛИЩА ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Коментари и интервюта

ЗАЩОТО СЪМ ЖУРНАЛИСТ

8 ч. сутринта: Рано – рано ми прекъсват кафето. Тежка, много тежка седмица бе тази. А, още не е свършила. Ето, докато си пия първото кафе, идва и първото прессъобщение.

Новини Сливен

СПОРТНИТЕ ПРОЯВИ ЗА ПРАЗНИКА НА СЛИВЕН

Спортните прояви и тази година са част от  програмата на Община Сливен за отбелязване празника на града – Димитровден. В зала „Васил Левски“, на 13 октомври, ще се провеждат  последователно

Новини Сливен

АБВ – СЛИВЕН РЕШИ ДА ПОДКРЕПИ КОЛЬО МИЛЕВ ЗА КМЕТ НА ОБЩИНАТА

Общинската структура на АБВ в Сливен няма да издига свой кандидат за кмет, а ще подкрепи издигнатия от БСП сегашен депутат и бивш градоначалник Кольо Милев. Решението за това взе