С БЛИЗО 40% СПАД НА БОЛНИТЕ БЕ ОТЧЕТЕН ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА

С БЛИЗО 40% СПАД НА БОЛНИТЕ БЕ ОТЧЕТЕН ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА

С 39,3% по-малко заболели бяха регистрирани през изминалата седмица в сравнение  предходната, съобщиха от Областния кризисен щаб. От диагностицираните 639 души, 66 са повторно боледуващи.

Сред новозаболелите са 19 учители, 35 ученици, двама лекари, 5 медицински сестри и двама санитари.

Излекувани са 1 153 болни.

За съжаление, починаха 14 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания. 76% от тях не са били имунизирани. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

В периода от 14 до 20 февруари са поставени 650 дози ваксини, с които общият брой на приложените дози възлиза на 89 565. Със завършен имунизационен статус са 44 085 жители на областта.

Активните случаи на COVID-19  в областта към момента са 950.

Под карантина са 1 085 лица. Повечето от тях – 58%, са болни, чието лечение се провежда в домашна изолация под наблюдението на личните лекари. Останалите карантинирани са контактни на заразени или са пристигнали от рискови зони.

Спазването на противоепидемичните мерки – носене на предпазни маски, физическа дистанция и дезинфекция, доказано ограничава риска от заразяване.

 

Предишна ПЕТОКЛАСНИКЪТ, ПРОСТРЕЛЯН С ВЪЗДУШНА ПУШКА В СЛИВЕН, Е ВЪН ОТ ОПАСНОСТ
Следваща В СЛИВЕН ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ СБОРНИК С ЕСЕТА ОТ НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА РАКОВСКИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БЧК – СЛИВЕН СПИРА КУРСОВЕТЕ ЗА КАНДИДАТ – ШОФЬОРИ

Във връзка с удължената извънредна епидемична обстановка с решение на Министерски съвет № 673/25.09.2020 г. и с цел опазване здравето на курсистите БЧК преустановява провеждането на курсовете по Първа долекарска

Новини Сливен

Д-Р ДИМИТЪР ПАВЛОВ: НАД ДЕСЕТ ПЪТИ СЕ Е УВЕЛИЧИЛ БРОЯТ НА ПОДПОМОГНАТИТЕ ГРАЖДАНИ НА СЛИВЕН, КОИТО СА БИЛИ В НУЖДА

Въпрос: Д-р Павлов, работата на този Общински съвет е на финала си. Вие сте председател на Комисията по здравеопазване, социална и жилищна политика. Каква е равносметката за изминалите четири години?

Новини Сливен

РЕТРО ПАРАД ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА НОВА ЗАГОРА

По повод празника на Нова Загора – Петковден, Община Нова Загора за 4-ти пореден път проведе ретро парад на автомобили на площад „Свобода“. 85 участници от различни български градове бяха