С БЛИЗО 40% СПАД НА БОЛНИТЕ БЕ ОТЧЕТЕН ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА

С БЛИЗО 40% СПАД НА БОЛНИТЕ БЕ ОТЧЕТЕН ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА

С 39,3% по-малко заболели бяха регистрирани през изминалата седмица в сравнение  предходната, съобщиха от Областния кризисен щаб. От диагностицираните 639 души, 66 са повторно боледуващи.

Сред новозаболелите са 19 учители, 35 ученици, двама лекари, 5 медицински сестри и двама санитари.

Излекувани са 1 153 болни.

За съжаление, починаха 14 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания. 76% от тях не са били имунизирани. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

В периода от 14 до 20 февруари са поставени 650 дози ваксини, с които общият брой на приложените дози възлиза на 89 565. Със завършен имунизационен статус са 44 085 жители на областта.

Активните случаи на COVID-19  в областта към момента са 950.

Под карантина са 1 085 лица. Повечето от тях – 58%, са болни, чието лечение се провежда в домашна изолация под наблюдението на личните лекари. Останалите карантинирани са контактни на заразени или са пристигнали от рискови зони.

Спазването на противоепидемичните мерки – носене на предпазни маски, физическа дистанция и дезинфекция, доказано ограничава риска от заразяване.

 

Предишна ПЕТОКЛАСНИКЪТ, ПРОСТРЕЛЯН С ВЪЗДУШНА ПУШКА В СЛИВЕН, Е ВЪН ОТ ОПАСНОСТ
Следваща В СЛИВЕН ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ СБОРНИК С ЕСЕТА ОТ НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА РАКОВСКИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„МЕРКАНТО“ ОТКРИВА МАГАЗИН № 10, НАЙ-МОДЕРНИЯТ В СЛИВЕН

Елитната сливенска фирма „Мерканто“ открива своя магазин № 10 в града под Сините камъни. Той ще бъде най-модерният търговски обект за хранителни стоки в Сливен, научи Sliveninfo. Десетият магазин на

Новини Сливен

УЧЕНИЦИ ЗАДИГНАХА 400 ЛЕВА ОТ ШОФЬОР НА МАРШРУТКА НА АВТОГАРАТА В СЛИВЕН

За 3 часа криминалисти на РУ-Сливен разкриха кражба на пари и документи. Извършителите са задържани. Сумата е върната в пълен размер на собственика. Кражбата е заявена около 13,30 часа на

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ +”

Кметът на Сливен Стефан Радев беше домакин на Международна партньорска среща за споделяне на добри образователни практики. Организатор е Регионалното управление на образованието – Сливен. Събитието е среща по проект