С БЛИЗО 34% ПОВЕЧЕ СА ЗАБОЛЕЛИТЕ ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА

С БЛИЗО 34% ПОВЕЧЕ СА ЗАБОЛЕЛИТЕ ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА

237 са новозаболелите жители на област Сливен през изминалата седмица.  Увеличението е с 33,9 процента спрямо предходния период, съобщиха от Областния кризисен щаб. Средната им възраст е 52,8 години.

Част от болните с COVID-19 са се заразили в две работни огнища – 18 служители в производствена фирма и 6 души педагогически и непедагогически персонал в детско заведение в Сливен. Над 10 са семейните огнища. Сред новодиагностицираните са две медицински сестри в друго детско заведение и 5 деца и ученици от Сливен.  Карантинирани са общо 5 групи от детски заведения и 1 училищен клас. Положителен резултат от направения PCR-тест е отчетен при изследването на лекар от доболничната  и медицинска сестра от болничната помощ.

В периода от 8 до 14 февруари са излекувани 136 души.

За съжаление, починаха 10 пациенти с COVID-19, повечето – и с придружаващи заболявания, като най-възрастният е на 80 години, най-младият – на 42 години, без придружаващи заболявания.  Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Към момента активните случаи на COVID-19 в областта са 487.

Под домашна карантина са 925 души – 291 от тях са били контактни на заразени лица, 283 са пристигнали от рискова за заболяването страна, а останалите са болни, които провеждат лечението си в домашни условия под наблюдението на личните лекари.

Правилното носене на предпазните маски за лице, спазването на физическа дистанция и на останалите противоепидемични мерки доказано ограничават риска от разпространение и заразяване с коронавируса.

Предишна 212 НОВОДИАГНОСТИЦИРАНИ С COVID-19 В ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА ПОСЛЕДНАТА СЕДМИЦА
Следваща ПОДПАЛВАЧЪТ ОТ УЛ. „ГЕН. ДРАГОМИРОВ” ОСТАВА В АРЕСТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КВАРТАЛИТЕ ЩЕ ИМАТ ДУМАТА ЗА ИЗРАЗХОДВАНЕТО НА ПАРИТЕ ЗА БЛАГОУСТРОЯВАНЕ

„Жителите на сливенските квартали ще имат думата при решенията за изразходване на средствата за благоустрояване по места. Предлагаме това да става чрез квартални съвети, излъчени от Общо събрание на квартала,

Новини Сливен

ДО 17 Ч. ДНЕС СЕ ЗАБРАНЯВА ДВИЖЕНИЕТО В УЧАСТЪКА НА ДОЛНА ЛИФТЕНА СТАНЦИЯ

Да се въведе забрана за движение на пътни превозни средства от Информационно-туристическия център до обръщалото под Долна лифтена станция днес, 22 март, гласи заповед на кмета Стефан Радев. Тя е

Новини Сливен

6 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ШОФЬОРА, ПРЕГАЗИЛ ЖЕНА НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА ДО МЕИ – СЛИВЕН

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен бе наложено ефективно наказание от 6 години „лишаване от свобода“ спрямо Георги М. Той е обвинен за това, че при управление