15.02.2021 0 756 Прегледи

С БЛИЗО 34% ПОВЕЧЕ СА ЗАБОЛЕЛИТЕ ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА

237 са новозаболелите жители на област Сливен през изминалата седмица.  Увеличението е с 33,9 процента спрямо предходния период, съобщиха от Областния кризисен щаб. Средната им възраст е 52,8 години.

Част от болните с COVID-19 са се заразили в две работни огнища – 18 служители в производствена фирма и 6 души педагогически и непедагогически персонал в детско заведение в Сливен. Над 10 са семейните огнища. Сред новодиагностицираните са две медицински сестри в друго детско заведение и 5 деца и ученици от Сливен.  Карантинирани са общо 5 групи от детски заведения и 1 училищен клас. Положителен резултат от направения PCR-тест е отчетен при изследването на лекар от доболничната  и медицинска сестра от болничната помощ.

В периода от 8 до 14 февруари са излекувани 136 души.

За съжаление, починаха 10 пациенти с COVID-19, повечето – и с придружаващи заболявания, като най-възрастният е на 80 години, най-младият – на 42 години, без придружаващи заболявания.  Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Към момента активните случаи на COVID-19 в областта са 487.

Под домашна карантина са 925 души – 291 от тях са били контактни на заразени лица, 283 са пристигнали от рискова за заболяването страна, а останалите са болни, които провеждат лечението си в домашни условия под наблюдението на личните лекари.

Правилното носене на предпазните маски за лице, спазването на физическа дистанция и на останалите противоепидемични мерки доказано ограничават риска от разпространение и заразяване с коронавируса.

Предишна 212 НОВОДИАГНОСТИЦИРАНИ С COVID-19 В ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА ПОСЛЕДНАТА СЕДМИЦА
Следваща ПОДПАЛВАЧЪТ ОТ УЛ. „ГЕН. ДРАГОМИРОВ” ОСТАВА В АРЕСТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН НАБИРА ПЕРСОНАЛ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА УСЛУГИ ПО ПРОЕКТ „ГРИЖА В ДОМА В ОБЩИНА СЛИВЕН“

Община Сливен обявява прием на документи за извършване на подбор на персонал за позициите – ръководител на услуга, диспечери на услуга, социални работници, психолог, медицински сестри, рехабилитатори, шофьор, домашен помощник/санитар.

Новини Сливен

МНОГО ПИЯН ШОФЬОР ПОПАДНА В АРЕСТА

Водач на МПС, употребил алкохол 2,33 промила, е установен от полицейски служители в град Нова Загора. На 25 ноември, около 20,30 часа, на ул.“Цар Освободител“, автопатрулен екип спира за  проверка

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ОТНОВО ПРЕДВИЖДА РАЗКРИВАНЕ НА ДЕТСКА ГРАДИНА И ЯСЛА ЗА ДЕЦА НА ПЕРСОНАЛА, РАБОТЕЩ В КОВИД ОТДЕЛЕНИЯТА

  Община Сливен е изпратила предложение до министрите на здравеопазването и образованието и науката за разкриване на услуга за деца на възраст от 2 до 6 години на персонала в