С БЛИЗО 21 ПРОЦЕНТА СЕ УВЕЛИЧИХА БОЛНИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

С БЛИЗО 21 ПРОЦЕНТА СЕ УВЕЛИЧИХА БОЛНИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

378 нови болни са диагностицирани с COVID-19 в област Сливен през изминалата седмица. Увеличението е с 20,8 процента в сравнение с предходния период. Средната възраст на заболелите е 51,6 години, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Сред заболелите са трима лекари, санитар, служител в лечебно заведение. Положителен резултат при изследванията е отчетен при учител и четирима ученици на възраст от 9 до 15 години. Съучениците на болните деца са поставени под карантина. Още 28 деца и младежи под 18 години са с COVID-19, сред тях са и две бременни момичета. Не се налага карантиниране на класове, тъй като заболелите не са посещавали училище. Епидемиологичните проучвания продължават.

През периода са излекувани 234 пациенти при 191 в предходната седмица.

За съжаление, починаха 19 пациенти на възраст от 35 до 88 години, с COVID-19 и придружаващи заболявания. Сред тях са двама фелдшери и домуващ от социално заведение, където бе регистрирано огнище на заболяването в предходната седмица. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Целият персонал и всички домуващи в социалното заведение са изследвани. Шестима домуващи са диагностицирани. Лечението им се провежда на място, в изолация, под медицинско наблюдение. Няма нови случаи, уточниха от РЗИ.

Не е регистрирано ново огнище на територията на областта.

От 13 до 19 септември са поставени 1 375 дози ваксини. С тях общият брой на приложените ваксини е 48 655.

Към 20 септември активните случаи на COVID-19 са 827. Под домашна карантина са 1 223 души. Половината от тях са болни и провеждат лечението си в изолация, в домашни условия /виж графиката на ОД на МВР – Сливен в прикачения файл/.

Област Сливен остава над средното ниво на заболеваемост за страната от 292 души на 100 хил. души население. Заболеваемостта в областта нарасна за седмица от 334 на 374 на 100 хил. души.

Областният щаб призовава да се спазват противоепидемичните мерки, за да се ограничи разпространението на вируса.  Разкритите ваксинационни пунктове продължават активната си работа.  Засега лекарство срещу COVID-19 няма. Единственият начин да се предпазим, да защитим своето и здравето на близки и колеги, е имунизацията.

Предишна БСП ЗАМЕНЯ РУМЕН КЪРПАЧЕВ С АДВОКАТ ВЕНЕТА МАНОЛОВА
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ УЧАСТВА В ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРУМ „ПАРТНЬОРСТВА ЗА РАЗВИТИЕ И ИНВЕСТИЦИИ“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИ СВЕЩЕНИК СЕ ПОТОПИ ДО КРЪСТА СЪС ЗНАМЕ В РЪЦЕ

Сливенският свещеник Силвестър Янакиев влезе със знаме в ръце във водите на река „Новоселска“. Това стана минути след като той хвърли кръста. Преди това отец Силвестър отслужи Богоявленски водосвет.

Новини Сливен

СЛИВЕН Е ДОМАКИН НА НАЦИОНАЛНИЯ КОЛЕДЕН ТУРНИР ПО ДЖУДО ЗА ДЕЦА

В спортна зала „Васил Левски“ днес се провежда традиционният коледен турнир по джудо за деца. Тази година той е благотворителен и е в подкрепа на 10-годишно дете с тежко заболяване,

Новини Сливен

ЕДИН ЩАСТЛИВЕЦ НА 50

Един щастлив мъж от Сливен навършва днес 50 години. Той се казва Георги Ангелов, по призвание фотограф, а по длъжностна характеристика – общинар. Жоро е щастливец – има съпруга, която