СЪСТОЯ СЕ ИЗВЪНРЕДНО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА АСОЦИАЦИЯТА ПО ВиК В СЛИВЕН
13.09.2022 1945 Прегледи

СЪСТОЯ СЕ ИЗВЪНРЕДНО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА АСОЦИАЦИЯТА ПО ВиК В СЛИВЕН

В Областната администрация Сливен се проведе извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация – Сливен” ООД. По закон Областният управител е председател на асоциацията.

Извънредното заседание бе председателствано от областния управител Минчо Афузов. Четирите общини от областта бяха представлявани от: Камен Костов, заместник-кмет на община Сливен, Нина Генчева, заместник-кмет на община Нова Загора, Шериф Куванджъ, заместник-кмет на община Котел и кмета на община Твърдица Атанас Атанасов. В заседанието взеха участие и експерти от Асоциацията по ВиК в област Сливен.

Прието бе решение за съгласуване на договор за възмездно доставяне на водни количества от „Водоснабдяване и канализация“ ЕАД – гр. Бургас на „Водоснабдяване и канализация – Сливен“ ООД. Договорът урежда отношенията между водните оператори на двете съседни области при доставянето на необходимите количества вода от язовир „Камчия“ до селата Пъдарево, Мокрен и военния полигон „Ново село“ чрез новоизградена водопроводна мрежа.

Прието бе и решение за препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК- Сливен“ ООД за 2023 г.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ - СЛИВЕН ЗА ВСИЧКИ АБОНАТИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ ПРОФ. СТЕФАН СИМЕОНОВ И ДИМИТЪР БАЛАКЧИЕВ

Първият учебен ден! Днес, 15 септември, е денят, в който по традиция се открива учебната година в българските училища. Своеобразен и обичан празник, който ние посвещаваме на духа и знанието.

Новини Сливен

ПРЕМИЕРА НА СПЕКТАКЪЛА „ОМАГЬОСАНИТЕ ЛАКОМСТВА“

Премиера на спектакъла „Омагьосаните лакомства” се състоя на малката сцена в Арт-център „Седем” на 31 май. В него участваха младите, но талантливи актьори Василена Маринова /в ролята на Вещицата/, Виктор-Синан

Новини Сливен

ВЪЗРОЖДЕНСКИ КОТЕЛ С НАЙ-КРАСИВИЯ ТУРИСТИЧЕСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР В БЪЛГАРИЯ

Възрожденски Котел, се сдоби с нова важна, актуална и изключително необходима придобивка – красив и привлекателен Общински туристически информационен център. Успешното реализиране на обновяването на сградата на бившия Младежки дом,