СЪПРУГЪТ НА ПОЧИНАЛАТА ЛЕКАРКА В СЛИВЕН СЪЩО Е С КОРОНАВИРУС КАКТО И РОДИТЕЛИТЕ МУ
03.05.2020 4229 Прегледи

СЪПРУГЪТ НА ПОЧИНАЛАТА ЛЕКАРКА В СЛИВЕН СЪЩО Е С КОРОНАВИРУС КАКТО И РОДИТЕЛИТЕ МУ

Съпругът на починалата лекарка в Сливен също е с положителен резултат за коронавирус. Първият му тест е дал отрицателен резултат, съобщи bTV.

Мъжът е под домашна карантина. Неговите родители също са дали положителни проби за коронавирусна инфекция. Те са настанени във Военната болница в града и са в добро състояние.

Снощи колегите на починалата 43-годишна лекарка я изпратиха с мълчаливо бдение и аплодисменти.

Д-р Илияна Иванова е работила в инфекциозното отделение в болницата в Сливен над 10 години. Завършила е педиатрия и е смятана за един от най-добрите педиатри в града. В последните няколко години тя и съпругът ѝ работят в инфекциозното отделение.

През последните 10 дни тя не е била на работа, защото се почувствала зле. Останала е вкъщи под домашна карантина. Лекарска помощ е потърсила в четвъртък, когато ѝ е направен първият тест за коронавирус, който се оказал положителен, добавя bTV. Веднага е била хоспитализирана заради тежкото си състояние. Била е в реанимацията на сливенската болница.

На обяд д-р Илияна Иванова ще бъде погребана, а преди това колегите ѝ отново ще се съберат пред болницата, за да я изпратят в последния й път.

 

offnews.bg

Предишна ДЕПУТАТЪТ ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ ЩЕ ДАРИ 10 000 ЛЕВА НА СЕМЕЙСТВОТО НА Д-Р ИВАНОВА
Следваща Д-Р ВАСИСЛАВ ПЕТРОВ: НЯМА ДА ЗАТВАРЯМЕ ИНФЕКЦИОЗНОТО ОТДЕЛЕНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИЯТ ТЕАТЪР – НА ПРЕСТИЖЕН МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ С „КОЗМЕТИКА НА ВРАГА“

Сливенският Драматичен театър „Стефан Киров“ е поканен за участие в XIX-тия Международен театрален фестивал „СЛАВИЯ 2020 “ в Белград, Сърбия. Престижният театрален форум ще се състои от 9-ти до 16-ти

Новини Сливен

19 МАЙ – ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН ЗА БОРБА СЪС ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО

Ежегодно на 19 май се отбелязва Европейският ден за борба със затлъстяването. В България тази инициатива се отбелязва от 2011г. Затлъстяването е количествено натрупване на мастна маса в тялото. Дължи

Новини Сливен

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПОСРЕЩНАХМЕ КОЛЕДА БЕЗ РОЖДЕСТВЕНСКО ПОСЛАНИЕ ОТ ДЯДО ЙОАНИКИЙ

За първи път посрещнахме Коледа без Рождественско послание от Сливенския митрополит Йоаникий. По традиция митрополитът винаги изпраща свое послание в началото на декември. Тази традиция продължи 43 години, откакто Йоаникий