СЪОБЩЕНИЕ ОТ ОБЛАСТНИЯ КРИЗИСЕН ЩАБ
март 5, 2020 2042 Прегледи

СЪОБЩЕНИЕ ОТ ОБЛАСТНИЯ КРИЗИСЕН ЩАБ

Във връзка с получените в Областния кризисен щаб запитвания от граждани на Сливен и областта, пристигнали от държави с регистрирани случаи на коронавирус, съобщаваме следното:

Граждани и организации могат да задават своите въпроси относно COVID-19 денонощно на телефонен номер 02 807 87 57, разкрит от Министерството на здравеопазването.

При пристигане от континентален Китай, Италия, Ислямска република Иран и Република Корея, във връзка с повишения брой на  регистрираните в тях случаи на коронавирусна инфекция, гражданите трябва да уведомят личните си лекари, да уточнят начина на връзка в работно и при нужда – в извънработно време и да започне 14-дневна домашна карантина. Уведомяването на личните лекари да става по телефон или мобилно приложение, за да се избегне прекия контакт, с превантивна цел.

По телефона хората трябва да потърсят съдействие от личните си лекари и при наличие на симптоми – висока температура, затруднено дишане, кашлица и др. От своя страна общопрактикуващите лекари при необходимост ще се свържат със структурите на Центъра за спешна медицинска помощ, ангажирани с отвеждането на пациента с линейка до инфекциозно отделение за оказване на болнична медицинска помощ.

Лицата, които нямат личен лекар, след пристигане от рискова държава по отношение на настоящо предаване на COVID-19, могат да подадат информация на телефонен секретар 044 616 200 в Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Сливен. Информацията трябва да съдържа следните данни: имена, адрес на местопребиваване в следващите 14 дни, държава, от която пристигат, телефон/ e-mail за обратна връзка с РЗИ-Сливен.  От здравната инспекция отправят молба към гражданите предоставеният телефонен номер да се използва само по този повод.

В сайтовете на Министерството на здравеопазването и Регионалната здравна инспекция е публикувана информация за симптомите, диагностиката, превенцията на вирусното заболяване, за нужното поведение при пътувания от и за държави с регистрирани случаи на коронавирус.

 

Предишна ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ В СЛИВЕН ПРЕКРАТЯВА ПЛАЩАНИЯТА В БРОЙ ОТ 1 МАЙ
Следваща ЗАТВАРЯТ ВСИЧКИ УЧИЛИЩА ДО 11 МАРТ ЗАРАДИ ОБЯВЕНАТА ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МОМЧИЛ ПАНТЕЛЕЕВ ЩЕ ПОЕМЕ РЪКОВОДСТВОТО НА КОМИСИЯТА ЗА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

Момчил Пантелеев от Гражданско сдружение „Свети Георги Победоносец“ ще поеме ръководството на комисията за конфликт на интереси в общинския съвет на Сливен. Това довериха пред Sliveninfo съветници от различни партии.

Новини Сливен

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ЩЕ ЗАСЕДАВА В ЗАЛА „СЛИВЕН“ ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА

Ще предложа на Председателския съвет да проведем заседанието за месец април в зала „Сливен“, спазвайки всички санитарни норми, наложени от извънредното положение. Това заяви пред Sliveninfo председателят на Общински съвет

Новини Сливен

ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ БЕЗ ДОКУМЕНТИ ЗА СОБСТВЕНОСТ И С ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ СА ЗАДЪРЖАНИ ОТ СЛУЖИТЕЛИ НА РУ – СЛИВЕН

  Полицейските служители започват работа по сигнал за съмнителни разтоварни дейности в сливенския квартал „Даме Груев”.  На 26 февруари, около 17,35 часа, е забелязан товарен автомобил и група лица, които