СЪОБЩЕНИЕ ОТ ОБЛАСТНИЯ КРИЗИСЕН ЩАБ
март 5, 2020 1756 Прегледи

СЪОБЩЕНИЕ ОТ ОБЛАСТНИЯ КРИЗИСЕН ЩАБ

Във връзка с получените в Областния кризисен щаб запитвания от граждани на Сливен и областта, пристигнали от държави с регистрирани случаи на коронавирус, съобщаваме следното:

Граждани и организации могат да задават своите въпроси относно COVID-19 денонощно на телефонен номер 02 807 87 57, разкрит от Министерството на здравеопазването.

При пристигане от континентален Китай, Италия, Ислямска република Иран и Република Корея, във връзка с повишения брой на  регистрираните в тях случаи на коронавирусна инфекция, гражданите трябва да уведомят личните си лекари, да уточнят начина на връзка в работно и при нужда – в извънработно време и да започне 14-дневна домашна карантина. Уведомяването на личните лекари да става по телефон или мобилно приложение, за да се избегне прекия контакт, с превантивна цел.

По телефона хората трябва да потърсят съдействие от личните си лекари и при наличие на симптоми – висока температура, затруднено дишане, кашлица и др. От своя страна общопрактикуващите лекари при необходимост ще се свържат със структурите на Центъра за спешна медицинска помощ, ангажирани с отвеждането на пациента с линейка до инфекциозно отделение за оказване на болнична медицинска помощ.

Лицата, които нямат личен лекар, след пристигане от рискова държава по отношение на настоящо предаване на COVID-19, могат да подадат информация на телефонен секретар 044 616 200 в Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Сливен. Информацията трябва да съдържа следните данни: имена, адрес на местопребиваване в следващите 14 дни, държава, от която пристигат, телефон/ e-mail за обратна връзка с РЗИ-Сливен.  От здравната инспекция отправят молба към гражданите предоставеният телефонен номер да се използва само по този повод.

В сайтовете на Министерството на здравеопазването и Регионалната здравна инспекция е публикувана информация за симптомите, диагностиката, превенцията на вирусното заболяване, за нужното поведение при пътувания от и за държави с регистрирани случаи на коронавирус.

 

Предишна ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ В СЛИВЕН ПРЕКРАТЯВА ПЛАЩАНИЯТА В БРОЙ ОТ 1 МАЙ
Следваща ЗАТВАРЯТ ВСИЧКИ УЧИЛИЩА ДО 11 МАРТ ЗАРАДИ ОБЯВЕНАТА ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЪВЕТНИЦИТЕ ОТХВЪРЛИХА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ

Сливенските съветници отхвърлиха предложението за създаване на общинска полиция. На днешната сесия предложението бе подкрепено от 17 съветници, 4 гласува против, а 13 се въздържаха. Против се изказа и бившият

Новини Сливен

ЖИВКО МИНЧЕВ ОГЛАВИ ГРУПАТА НА ГЕРБ В СЛИВЕН

Живко Минчев оглави групата на ГЕРБ в Сливен. Той ще ръководи 12-те съветника до края на месец юни. Живко Минчев е втори мандат общински съветник, известен е като организатор на

Новини Сливен

ВЕСЕЛИНА СЕДЛАРСКА: ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ НИ ОБЕЩАВА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ

Много пъти сме правили рестарт на системата, появява се бъг – правим рестарт, и тя някак тръгва. Но сега ми струва, че само с рестарт няма да се получи, защото