СЪД ЗА ТРИМА, ПРЕБИЛИ НАРОДНА ЛЕЧИТЕЛКА, ЗАЩОТО НЕ ИЗЛЕКУВАЛА ТЯХНА БЛИЗКА
юли 2, 2018 1588 Прегледи

СЪД ЗА ТРИМА, ПРЕБИЛИ НАРОДНА ЛЕЧИТЕЛКА, ЗАЩОТО НЕ ИЗЛЕКУВАЛА ТЯХНА БЛИЗКА

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Георги Б. и Георги Г. Те са подсъдими за това, че на 27.05.2017 г. в гр.Нова Загора, в съучастие помежду си отнели чужди движими вещи – 2 бр. мобилни телефона със СИМ-карти на обща стойност 83 лв., от владението на мъж от гр.Нова Загора, с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и заплаха – престъпление по чл.198, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК.

Георги Б. и Георги Г. са подсъдими и за това, че на 16.07.2017 г. в гр.Нова Загора, в съучастие помежду си и Димитър С., като подбудител и помагач, направили опит умишлено да умъртвят жена от гр.Нова Загора, като деянието е останало недовършено, поради независещи от дейците причини – престъпление по чл.115, вр. чл.18, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК.

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд и Димитър С. Той е подсъдим за това, че на 16.07.2017 г. в гр.Нова Загора, като подбудител и помагач, в съучастие с Георги Б. и Георги Г., в качеството им на съизвършители, умишлено ги склонил и улеснил да извършат престъпление по чл.115 от НК, а именно да направят опит умишлено да умъртвят жена, като помагачеството се изразява в осигуряване на лек автомобил „Фолксваген Поло“, негова собственост, използван за предвижване при извършването на престъплението, както и даване на съвети и отстраняване на спънки, чрез обезпечаване на района на местопрестъплението, като деянието е останало недовършено, поради независещи от дееца причини – престъпление по чл.115, вр. чл.18, ал.1, вр. чл.20, ал.3 и ал.4 от НК.

Подсъдимият Димитър С. е баща на подсъдимия Георги Г., а подсъдимият Георги Б. е техен приятел. Съпругата на Димитър С. и майка на Георги Г. страдала от главоболие, световъртеж и нервно напрежение. Въпреки направените й медицински изследвания и становището на медицински експерти, че няма здравословен проблем, тя не се чувствала добре, продължавала да получава същите симптоми. Подобни проблеми имала и нейната дъщеря. Подсъдимият Димитър С. и неговата съпруга били убедени, че тези здравословни проблеми се дължат на въздействието и „лошата енергия“, която била изпращана от техни родственици. Семейството разбрало, че в гр. Нова Загора живеела известна народна лечителка – пострадалата. Решили,че пострадалата може да помогне и да излекува съпругата на Димитър С.

Димитър С. и неговата съпруга започнали да посещават пострадалата през м. май 2016г. След това започнали често да я посещават, за да развали магията и да премахне „лошата енергия“. През м. май 2017г., пострадалата се усъмнила, че жената, която лекува страда от психическо заболяване и я уведомила, че не може да й помогне, тъй като има нужда от лекарска намеса и я помолила повече да не я посещава. Семейството се ядосало, че пострадалата отказала да лекува жената и започнало да заплашва пострадалата със саморазправа и да я обижда по телефона. Те решили, че пострадалата не само не им помага, а също изпраща „лоша енергия“ до дома им в гр. Котел. Тогава у Димитър С. и Георги Г. се породило желание за мъст и те решили да пребият до смърт пострадалата. Те се свързали с Георги Б. и го уговорили да отидат и заедно да пребият пострадалата.
Около 01.00ч. на процесната дата, тримата подсъдими отишли пред дома на пострадалата. Димитър С. обяснил на другите двама откъде да проникнат, а той останал отвън, за да гарантира безпроблемното напускане на местопроизшествието. Преди да влезе в имота Героги Г. сложил полицейска маска и взел полицейска палка, собственост на баща му. Георги Г. и Георги Б. влезли в къщата, но не открили пострадалата, а нейният син, който спял. Тогава двамата излезли и отишли при Димитър С., за да му кажат, че на са намерили целта си. Димитър С. се ядосал на двамата, че не действат и отново ги накарал да влязат в имота. Те се върнали и нанесли побой на спящия мъж, като отнели телефоните му.
След престъплението тримата се срещали често, а Димитър С. настоял да се върнат в гр. Нова Загора и да пребият до смърт пострадалата.

На 14.07.2017г., те решили да извършат побоя, но били забелязани и проверени от патрул на МВР, което ги разубедило. Два дни по – късно, отново след полунощ, те отишли пред къщата и повторили сценария. Димитър С. останал отвън, а другите двама подсъдими влезли в имота, но преди това сложили маски с отвори на очите и взели дървена бухалка и полицейска палка. Възлезли в стаята на пострадалата и й нанесли множество удари, които основно били в главата. След като се убедили, че жената е в много тежко състояние двамата се върнали при Димитър С. и му казали, че изпълнили задачата и че вече ще й е невъзможно да прави „мръсотии“ от разстояние. Тримата се качили в колата и напуснали района.
Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 03.07.2018г.

Предишна ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИЗПРАТИ БЛАГОДАРСТВЕН АДРЕС ДА ЗАМ.-РЕКТОРА НА ТУ-СОФИЯ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОДМВР – СЛИВЕН С МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ПО ПРАЗНИЦИТЕ

За обезпечаване на обществения ред по време на предстоящия голям християнски празни-Великден, както и свързаните с него почивни дни в ОДМВР-Сливен е създадена организация, съобразена  с извънредното положение и въведените

Новини Сливен

ПУСКАТ АВТОМОБИЛНОТО ДВИЖЕНИЕ ПО ПРОБИВА НА УЛИЦА „Г. С. РАКОВСКИ“ ПРЕЗ СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА

Община Сливен и Сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Сливен уведомяват гражданите, че от 2 януари 2019 г. ще бъде пуснато автомобилното движение по пробива на ул. „Г.

Новини Сливен

„КОЛКОТО ПОВЕЧЕ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ“ ….. ДРОГА

Беше време, когато журналистите започваха работния си ден в ….. полицията. В онова време, без компютри и смартфони, всички кореспонденти на централни издания от Сливен сутрин преглеждахме бюлетина за произшествията

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

5 × one =