СЪДЪТ ОТМЕНИ СПИРАНЕТО НА ТЕЦ „БРИКЕЛ“
август 4, 2022 958 Прегледи

СЪДЪТ ОТМЕНИ СПИРАНЕТО НА ТЕЦ „БРИКЕЛ“

ТЕЦ „Брикел“ ще продължи да работи, след като Административният съд в Стара Загора отмени заповедта за спиране на производствената дейност на предприятието.

Принудителната мярка беше наложена на 29 юли от РИОСВ – Стара Загора след проверка на премиера и екоминистъра към тази дата – Кирил Петков и Борислав Сандов, припомня БНР.

В края на юли изпълнителният директор на „Брикел“ Янилин Павлов обяви, че ще бъде заведено дело за клеветнически твърдения срещу Борислав Сандов. Искът е за нанесени вреди по Закона за задълженията и договорите. Конкретната причина за предприемането на тази крайна мярка от страна на дружеството са „безпрецедентните и неверни твърдения, изнасяни в публичното пространство повече от 10 дни за дейността на предприятието и некоректно представените от него данни относно изпусканите емисии“.

По думите на Янилин Павлов от една седмица единственото, което се прави, е изнасяне на данни, които не могат да бъдат доказани.

„Днес за първи път ни бе предоставен протокол от РИОСВ Стара Загора, но в него подобни шокиращи цифри, за каквито Сандов непрекъснато говори, няма“ каза Павлов.

Изпълнителният директор подчерта, че постоянно се извършват замервания на данните на атмосферния въздух с техни собствени измервателни уреди в Гълъбово и са постоянно проверявани от Изпълнителната агенция по околната среда и водите. Като всички резултати са достъпни и всеки контролен орган може да се запознае с тях.

Sliveninfo припомня, че миналият месец ТЕЦ – Сливен обяви, че има опасност да спре работа, ако не получава обогатените въглища от ТЕЦ – Брикел. Общинският съвет в Сливен излезе с нарочна декларация по въпроса.

Предишна СЛУЖИТЕЛИ НА ПРИРОДЕН ПАРК "СИНИТЕ КАМЪНИ" В СЛИВЕН ОКАЗАХА ПЪРВА ПОМОЩ НА ДВА БЕЛИ ЩЪРКЕЛА
Следваща ОКРЪЖЕН СЪД - СЛИВЕН ПРАТИ В АРЕСТА ДРОГИРАНИЯ ШОФЬОР, КОЙТО ПОТРОШИ КОЛИ СЛЕД ГОНКА С ПОЛИЦИЯТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

1-ВИ ДЕКЕМВРИ – СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА СРЕЩУ СПИН

На 1 декември отбелязваме Световния ден за борба срещу СПИН. Той е посветен на повишаване осведомеността за СПИН-пандемията, причинена от разпространяването на вируса ХИВ. Тази година денят е под надслов

Новини Сливен

ДВАМА МЪЖЕ ОТ СЛИВЕН ВЛИЗАТ В ЗАТВОРА ЗА НАРКОТИЦИ

Наложиха ефективни наказания „лишаване от свобода“ от 2 години и 6 месеца на Петър К. и „глоба“ в размер на 10 000 лв., както и 1 година „лишаване от свобода“ на

Новини Сливен

В ОБЩИНА СЛИВЕН ГЕРБ ИМА 453 ГЛАСА ПОВЕЧЕ ОТ БСП

В Община Сливен ГЕРБ има с 453 гласа повече от БСП, показват окончателните данни от вота в неделя. За ГЕРБ са гласували 8503 души, а за БСП 8050 души. На