СЪДЪТ В СЛИВЕН ЗАДЪРЖА ПОД СТРАЖА МЪЖ, ЗАЛЯЛ ЖЕНА И ДЕТЕ СЪС ЗАПАЛИТЕЛНА ТЕЧНОСТ
12.02.2024 682 Прегледи

СЪДЪТ В СЛИВЕН ЗАДЪРЖА ПОД СТРАЖА МЪЖ, ЗАЛЯЛ ЖЕНА И ДЕТЕ СЪС ЗАПАЛИТЕЛНА ТЕЧНОСТ

Районният съд в Сливен постанови днес постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо мъж, залял жена и дете със запалителна течност. 36-годишният Н. И. е обвинен в нарушаване на заповед за домашно насилие, както и че извършил приготовления за убийство на две лица.

Деянията са с висока степен на обществена опасност, която допълнително се завишава от механизма на извършване, каза наблюдаващият прокурор Катя Стаменова. Едното престъпление се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба, а приготовлението за убийство – с до шест години затвор.

Обвиненият е поискал по-лека мярка, евентуално „парична гаранция“ или „подписка“. Съдът обаче не е уважил искането му, защото предвид материалите по делото, може да се направи извод, че е извършил тези престъпления и има опасност да се укрие и да извърши други.

Както БТА съобщи, престъпленията са извършени на 9 февруари. По данни на полицията в 7:38 часа на същия ден е получен сигнал за конфликт между мъж и жена на улица „Добри Добрев“ в Сливен. Изпратеният екип е установил, че жена на 33 години и лекият автомобил, който е управлявала, са залети с горивна течност с остра миризма. С жената е имало и дете на две години.

Мъжът, който е от с. Самуилово, наскоро се е завърнал от чужбина. Заповедта, с която е задължен да се въздържа от домашно насилие, е издадена от Районен съд – Сливен на 11 януари т. г. Той нямал право да доближава жената с инициали И. К. и малолетното ѝ дете на разстояние, по-малко от 50 метра, в жилището и на местата за социален контакт.

Мъжът е осъждан ефективно и е лежал в затвора за кражби, срещу него има висящо производство за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотици.

 

БТА

Снимки: Sliveninfo

Предишна ОТМЕНЯ СЕ ГРИПНАТА ЕПИДЕМИЯ В СЛИВЕН
Следваща В НЕДЕЛЯ СТАРТИРА ИЗБОРЪТ НА НОВ СЛИВЕНСКИ МИТРОПОЛИТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГЕН. КОЛЬО МИЛЕВ ПОСЕТИ НАЦИОНАЛНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ ЗА ЖИВОТНИ

Кандидатът за кмет на община Сливен от Коалицията „БСП за България“ ген. Кольо Милев посети днес „Национално животновъдно изложение – Сливен 2023 г.“. По време на събитието, той разговаря с

Новини Сливен

АКТРИСАТА ИСКРА РАДЕВА ГОСТУВА В СЛИВЕН ПО ПОКАНА НА ГЕН. МИЛЕВ

Препълнената зала на читалище „Зора“ не успя да събере желаещите да присъстват на постановката „Женско царство“ на театър „Искри и Сезони“ вчера вечерта. Голямата актриса – Искра Радева и актьорите

Новини Сливен

ОТКРАДНАХА 3 АКУМУЛАТОРА ОТ КОЛИ В СЕЛО САМУИЛОВО

Служители на РУ-Сливен работят по кражба на три акумулатора, заявена на 24 май. Престъплението е извършено през нощта на 23 срещу 24 май от три автомобила в сливенското село Самуилово.