СЪДЕБНАТА САГА СРЕЩУ АНГЛИЙСКИЯ ПАСТОР ОТ КВ. „НАДЕЖДА“ ЗАВЪРШИ С ….. 1000 ЛЕВА ГЛОБА
юли 5, 2022 1471 Прегледи

СЪДЕБНАТА САГА СРЕЩУ АНГЛИЙСКИЯ ПАСТОР ОТ КВ. „НАДЕЖДА“ ЗАВЪРШИ С ….. 1000 ЛЕВА ГЛОБА

Двете дела срещу английския пастор, който живя в сливенския кв. „Надежда“, завършиха с глоба от 1000 лева, научи Sliveninfo. Срещу Даниел Х. имаше две дела – едното за блудство за непълнолетни деца от квартала, а другото за данъчни измами.

Sliveninfo научи, че делото за блудството е прекратено от прокуратурата. Преди това то е стигнало до съдебна зала, където обаче свидетелите не са потвърдили тезата на обвинението. Делото е било върнато в прокуратурата, а по-късно прекратено.

По делото за данъчните измами експертиза е показала, че те са в по-малък размер, а Даниел Х. ги е платил с лихвите. Така, той е получил наказание глоба по чл. 78А от НК в размер на 1000 лева.

Sliveninfo ви предоставя решението на съда по делото за данъчните измами.

На 04.07.2022 г., Окръжен съд – Сливен постанови присъда по НОХД 516/2020 г., с която призна подсъдимия Д. Р. Е., британски гражданин,  за виновен за извършено престъпление по чл. 255 ал. 4, във вр. с ал. 1 т. 1, във вр. чл. 26 ал. 1 от НК, за това, че в периода от 02.10.2017 г. до 30.11.2019 г. в гр. С. в условията на продължавано престъпление е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери – 3774.62 лв., като не е подал съответните данъчни декларации, изискуеми по чл. 49 ал. 3 от Закона за местните данъци и такси и Наредбата за определяне размера на местните данъци и такси, приета с Решение на Общински съвет – С., в нито един от случаите на получени дарения от чужбина във валута с обща левова равностойност 114382.43 лв., като до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд необявеното данъчно задължение е внесено в бюджета заедно с лихвите.

За извършеното престъпление, на основание чл. 78А от НК, съдът освободи подсъдимия от наказателна отговорност и му наложи наказание глоба в размер на 1000 лв. в полза на държавата.

Съдът осъди подсъдимия да заплати направените по делото разноски в досъдебното производство и пред първата съдебна инстанция.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Бургас в 15-дневен срок от датата на постановяването й.

 

Предишна БОРИСОВ ПРИСТИГНА В НОВА ЗАГОРА, ЗА ДА ПОЗДРАВИ ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА С ПОБЕДАТА
Следваща ПРЕДСТОИ ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ГОДИШНИЯ ОТЧЕТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА 2021 Г.

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТЕФАН ПАСКОВ ВЛЕЗЕ В ПРЕДИЗБОРНАТА БИТКА ОТ ДВЕ ЛИСТИ

Общинският съветник Стефан Пасков ще участва в две листи на коалиция „Изправи се.БГ! Ние идваме!“, научи Sliveninfo. Бизнесменът е водач на листата в Сливен, но е включен и в листата

Новини Сливен

В ПРАЗНИЧНА ИЗЛОЖБА ГАЛЕРИЯ „МАЙ“ ЩЕ ПОДРЕДИ ТВОРБИТЕ НА ИЗВЕСТНИ СЛИВЕНСКИ ХУДОЖНИЦИ

Творбите на над 20 сливенски художници ще бъдат изложени тази вечер от 17,30 ч. в традиционната празнична изложба в галерия „Май“. Тя е посветена на един от най-светлите християнски празници

Новини Сливен

ВИСОКАТА ЦЕНА НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА ЩЕ СЕ ОТРАЗИ И НА ДЕЙНОСТТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН

Пред журналисти кметът Стефан Радев коментира скока на цената на електроенергията и как това ще се отрази на дейността на Община Сливен. „Изправени сме пред големи рискове, в резултат на