СЪБИТИЯТА ПО ПОВОД ДИМИТРОВДЕН – СЪОБРАЗЕНИ С АКТУАЛНАТА ПАНДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА

СЪБИТИЯТА ПО ПОВОД ДИМИТРОВДЕН – СЪОБРАЗЕНИ С АКТУАЛНАТА ПАНДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА

Събитията, включени в програмата за празника на Сливен – Димитровден, са съобразени с актуалната обстановка и действащите противоепидемични мерки, заяви пред журналисти зам.-кметът Пепа Чиликова. Тя допълни, че при необходимост, някои от мероприятията могат да се проведат онлайн, а при невъзможност за останалите – да бъдат отменени.

Празничната програма предвижда в два поредни дни – на 16 и 17 октомври, на крепост „Туида“ огнен спектакъл „Последната сватба на царя“ от „Палячи“ и концерт нa групa “Freija”. Безплатни пропуски могат да бъдат получени на касата на крепост „Туида“.
Програмата продължава с две събития на 19 октомври, посветени на 200 години от рождението на Г. С. Раковски. По думите на зам.-кмета Чиликова те се организират в партньорство с Регионална библиотека „Сава Доброплодни“. Първото е кръгла маса от 10 ч. в зала „Май“, а второто – от 17 ч. в зала „Сливен“, където ще представена био-библиографията „Георги Стойков Раковски“.
Сред включените събития е и първият за сезона концерт на Симфоничен оркестър – Сливен. Той ще се състои на 21 октомври в зала „Сливен“. Билети могат да бъдат закупени на касата на зала „Сливен“ и онлайн на www.epaygo.com. Награждаването на участниците в традиционния ученически  конкурс за рисунка „Аз и моят град“ ще се  проведе на 22 октомври в къща „Миркович“. В тази връзка Пепа Чиликова обърна внимание, че ако се наложи, то ще бъде отменено, като наградите на участниците, ще им бъдат изпратени.

Тържествената сесия на Общински съвет-Сливен ще се проведе на 25 октомври в зала „Сливен“. Там, на същия ден, от 18.30 ч., е предвидена и церемонията по връчване наградите на Община Сливен за 2021 г., съпроводена с тържествен концерт с участието на симфоничния оркестър. Зам.-кметът подчерта, че при невъзможност за провеждане на церемонията, с цел да се отдаде уважение и заслужено признание на лауреатите, наградите ще им бъдат връчени на тържествен концерт, който ще бъде проведен при по-подходящи условия и облекчени мерки.

Празничната Света литургия ще се проведе навръх Димитровден-26 октомври в Катедрален храм „Свети Димитър“, от 8.30 ч.
„Тази година традиционната празнична церемония на пл. „Хаджи Димитър“ няма да се проведе, тъй като не бихме могли да ограничим броя на присъстващите“, посочи още Пепа Чиликова. За децата Общината е предвидила циркови артисти, които ще дефилират по Главната улица. Празничният ден ще приключи с фойерверки от 20 ч.
„Традиционните спортните прояви, посветени на празника на града, са в процес на организация. Сред тях са ХVII Международен турнир по борба за кадети „Стоте войводи“, турнир по джудо „Димитровден“, Международен планински маратон „Хайдушки пътеки“, Открит национален турнир по спортни танци Купа Сливен‘2021. Национален турнир „Изгряващи звезди‘2021“, заяви в заключение зам.-кметът.

Предишна НАРАСТВА БРОЯТ НА НОВОЗАБОЛЕЛИТЕ С COVID-19 ЗА СЕДМИЦА В ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща АДВ. МАРИЯ БОЖКОВА СЕ ОТТЕГЛЯ ОТ ЛИСТАТА НА БСП, ПОДКРЕПЯ Д-Р ПЕТКАНСКА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

25-ГОДИШЕН Е В АРЕСТА ЗА ОПИТ ЗА ГРАБЕЖ НА ЖЕНА В СЛИВЕН

За броени часове криминалисти на РУ-Сливен задържаха 25-годишен мъж, направил опит за грабеж. Полицейските служители започват работа по случая в 08,10 часа на 18 януари, след подаден сигнал от 32-годишна

Новини Сливен

ДВАМА ЗАДЪРЖАНИ ЗА ДРОГА В СЛИВЕН

Притежание на наркотици е установено на 26 февруари в резултат на засилената патрулна дейност в град Сливен. На улица „Й.Щросмайер“ е извършена проверка на 22-годишния Д.С. от Сливен. В него

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Двама скиори на пистата. – Откъде си взе ските? – пита единият. – Ами вчера, както си се разхождах, изневиделица се появи една мадама със ски, започна да се съблича