„СЦЕНА ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ“ СЕ ЗАВРЪЩА В СЛИВЕН С ПОРЕДНО ИЗДАНИЕ
юни 21, 2023 2093 Прегледи

„СЦЕНА ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ“ СЕ ЗАВРЪЩА В СЛИВЕН С ПОРЕДНО ИЗДАНИЕ

За поредна година Националният детско – юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни” в Сливен събира млади театрални формации от страната. Шестото издание започва на 23 юни, петък. Официалното откриване ще се състои в зала „Зора“ от 16.30 ч.

Тази година в конкурсната програма са включени 15 спектакъла на театрални трупи от София, Банкя, Пазарджик, Стара Загора и Бургас. Домакините от Сливен ще се представят с шест театрални състава.

За трета поредна година ще бъде връчена парична награда от кмета Стефан Радев на една от сливенските театрални формации.

От миналата година Общинският съвет вече връчва две парични награди. Едната е за най-добър спектакъл. Втората – за най-добра интерпретация.

„Сцена под Сините камъни“ приключва в неделя, 25 юни, с награждаване на участниците.

Фестивалът се провежда под патронажа на Общински съвет-Сливен. Организатор е Народно читалище „Зора 1860“-Сливен. Партньори са – Община Сливен, Областна администрация-Сливен, Регионално управление на образованието-Сливен.

Подробна информация относно програмата, начало, история, участници от изминали издания на културната проява, може да бъде открита на новосъздадения сайт на фестивала. Той е достъпен на посочения линк: https://scenapodsinitekamani.org/.

Предишна МИНЧО АФУЗОВ ВЛИЗА В БИТКАТА ЗА СЛИВЕН
Следваща ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ДАРИ МИКРОБУС НА ОБЩИНА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТИДЕ СИ ИЗВЕСТНА СЛИВЕНСКА СТОМАТОЛОЖКА

Отиде си д-р Кирилка Стоянова, известен лекар по дентална медицина в Сливен. 67-годишната стоматоложка ни напусна след продължително боледуване. „Това е голяма загуба за Районната колегия на Български зъболекарски съюз

Новини Сливен

В СЛИВЕН СЕ МОЛИМ ЗА ДЪЖД И ПРЕЗ ЯНУАРИ

В Сливен трябва да има молитва за дъжд още този месец. Нивото на язовир Асеновец, който захранва гравитачно града под Сините камъни, е спаднало драстично. „Общият обем на язовира е

Новини Сливен

КАТАСТРОФА С АВТОБУС Е СТАНАЛА ДО ДАМАРСКИЯ МОСТ В СЛИВЕН

Катастрофа с автобус е станала в сряда вечерта до Дамарския мост в Сливен, научи Sliveninfo. На място е имало полиция и линейка. Инцидентът е станал около 22 часа. Очаквайте подробности!