„СЦЕНА ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ“ СЕ ЗАВРЪЩА В СЛИВЕН С ПОРЕДНО ИЗДАНИЕ
21.06.2023 2352 Прегледи

„СЦЕНА ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ“ СЕ ЗАВРЪЩА В СЛИВЕН С ПОРЕДНО ИЗДАНИЕ

За поредна година Националният детско – юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни” в Сливен събира млади театрални формации от страната. Шестото издание започва на 23 юни, петък. Официалното откриване ще се състои в зала „Зора“ от 16.30 ч.

Тази година в конкурсната програма са включени 15 спектакъла на театрални трупи от София, Банкя, Пазарджик, Стара Загора и Бургас. Домакините от Сливен ще се представят с шест театрални състава.

За трета поредна година ще бъде връчена парична награда от кмета Стефан Радев на една от сливенските театрални формации.

От миналата година Общинският съвет вече връчва две парични награди. Едната е за най-добър спектакъл. Втората – за най-добра интерпретация.

„Сцена под Сините камъни“ приключва в неделя, 25 юни, с награждаване на участниците.

Фестивалът се провежда под патронажа на Общински съвет-Сливен. Организатор е Народно читалище „Зора 1860“-Сливен. Партньори са – Община Сливен, Областна администрация-Сливен, Регионално управление на образованието-Сливен.

Подробна информация относно програмата, начало, история, участници от изминали издания на културната проява, може да бъде открита на новосъздадения сайт на фестивала. Той е достъпен на посочения линк: https://scenapodsinitekamani.org/.

Предишна МИНЧО АФУЗОВ ВЛИЗА В БИТКАТА ЗА СЛИВЕН
Следваща ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ДАРИ МИКРОБУС НА ОБЩИНА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЛЕЧКОВ ОБЯСНИ ЗАЩО Е ФАЛИРАЛ ОФК „СЛИВЕН“

Дългогодишният вицепрезидент на Българския футболен съюз Йордан Лечков коментира ситуацията в националния отбор, както и други теми, в които неговото име винаги е замесвано. Лечков обяви, че ще признае дали

Новини Сливен

„ТВОРЧЕСКО ЛЯТО 2020” ПРЕДСТАВЯ ИЗЛОЖБА – ЖИВОПИС НА МАРИН ПОДМОЛОВ

Инициативата „Творческо лято 2020“, организирана от фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен“, продължава. През цялото лято в галерия „Седем“ със свои изложби ще гостуват сливенските художници, които участват в различни благотворителни инициативи

Новини Сливен

ОБЩИНА КОТЕЛ СЕ ПРЕВРЪЩА В ОБЛАСТЕН ЛОГИСТИЧЕН ЦЕНТЪР ЗА ДВА ПРОЕКТА, ПО КОИТО ЩЕ РАБОТИ В БЛИЗКИТЕ ГОДИНИ

Бъдещата визия, която обединява миналото и настоящето в община Котел, чрез  прилагането на подхода „Лидер“ и в частност – на подхода „ВОМР“, беше представена в Котел. Презентацията беше свързана с