СУ „ГЕОРГИ СТ. РАКОВСКИ“ – КОТЕЛ ИЗПРАТИ АБИТУРИЕНТИТЕ СИ
16.05.2023 533 Прегледи

СУ „ГЕОРГИ СТ. РАКОВСКИ“ – КОТЕЛ ИЗПРАТИ АБИТУРИЕНТИТЕ СИ

Поредният випуск от абитуриенти на Средно училище „Георги Ст. Раковски“ -Котел беше изпратен днес от ръководството, преподавателите и учениците на училището. Зрелостниците на Випуск 2023 г. за последен път днес прекрачиха прага на училището и си взеха сбогом с училищното знаме и своите учители.

На тържеството по случай изпращането им, те благодариха на своите учители и обещаха, че ще си спомнят за любимото училище винаги с усмивка.

„Този ден няма никога да се повтори в живота ви, защото историята не се връща назад и всичко върви напред! И ако учителите правиха компромиси за нещо, то в живота няма компромиси. Докато сте живи, учителят – живот, ще ви наставлява, независимо от вашата възраст. Независимо по кой път ще тръгнете –  на този на образованието или на професионалното развитие, винаги гледайте напред!“, каза в словото си директорът на местната гимназия – Стефан Дондев. Той пожела на всички зрелостници да са живи и здрави, да останат човеци и да не се спират пред нищо, в отстояването и следването на мечтите им.

По време на церемонията Стефан Дондев връчи грамота на дванадесотокласника Денис Назифов от 12 б клас. Тя се връчва на абитуриента във връзка с проявената от него бърза реакция в спасяването на човешки животи и проявена хуманност през годините. „Тази млада личност не един или два пъти е спасявал човешки живот. От началото на учебната година до миналата седмица, ежемесечно оказваше първа долекарска помощ на ученик от 8 клас в автобус по време на пътуване, затова вземайте пример от него“, каза в заключение Стефан Дондев.

В края на тържеството дванадесетокласниците със сълзи в очите се разделиха и със своите учители и се хванаха на прекрасно българско хоро.

Предишна ДЕЦАТА ОТ „ДЕТСКО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ” ВЛЯЗОХА В РОЛЯТА НА ЕКСПЕРТ КРИМИНАЛИСТИ
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПРЕД ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ В ППМГ: „ИМАМЕ НУЖДА ОТ ВСЕКИ ЕДИН ОТ ВАС!“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УДЪЛЖАВА СЕ СРОКЪТ ЗА ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА ПОДБОР НА КАНДИДАТИ ЗА СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ ПРИ РАЙОНЕН СЪД – КОТЕЛ

С решение от 30.05.2019г. Общински съвет-Котел откри процедура за определяне на двадесет и двама съдебни заседатели, мандат 2020г.-2024г. Предвид недостатъчния брой заявления за участие в процедурата подадени до 14.07.2019г., председателят

Новини Сливен

ОБЩИНАТА ЩЕ ПРАВИ ВСЯКА СЕДМИЦА ТЕСТОВЕ ЗА COVID-19 НА РАБОТЕЩИТЕ В СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ ОТ РЕЗИДЕНТЕН ТИП

Община Сливен ще прави всяка седмица,за своя сметка,тестове за COVID-19 на персонала в социалните услуги от резидентен тип. Това обяви на брифинг пред журналисти кметът Стефан Радев във връзка с

Новини Сливен

ДРОГИРАН ШОФЬОР НА ТОЙОТА Е ЗАДЪРЖАН В СЛИВЕН

40-годишен водач на лек автомобил ”Тойота RAV 4”, жител на община Сливен, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 14 май при ежедневния контрол