СТУДЕНТИ ПО МЕДИЦИНА СЕ ОБУЧАВАХА В НОВАТА ЦЕНТРАЛНА ЛАБОРАТОРИЯ НА „ЛИНА“

СТУДЕНТИ ПО МЕДИЦИНА СЕ ОБУЧАВАХА В НОВАТА ЦЕНТРАЛНА ЛАБОРАТОРИЯ НА „ЛИНА“

Навръх Игнажден първи в „ЛИНА“ влязоха третокурсници от Медицинския факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас. Повод за посещението им бе практическо обучение по дисциплината „Микробиология“, водено от доц. д-р Сашка Михайлова, д.м.

„Преди няколко месеца, когато посетиха клинична лаборатория, им обещахме, че с радост ще ги чакаме отново, но вече в новата ни централна база. Радваме се, че това се случи на празник като Игнажден. Едва ли има по-добри гости от тези ученолюбиви и умни млади хора “, споделиха от екипа на здравното заведение.

Студентите по медицина имаха възможност да се запознаят с работата в микробиологичната лаборатория на „ЛИНА“, която тази година отбеляза 20 години от основаването си. Освен най-голямата, тя е и най-модерната в региона. Тук се извършват изследвания на проби от всички органи и системи. Използват се анализатори за определяне на бактериален растеж в стерилни биологични течности HB&L Uroquattro и DL-Biotech 32. Най-добър помощник в ежедневната практика е автоматизираната система Autof MS1000, която може да идентифицира 17000 щама микроорганизми за минути.

Доц. Михайлова показа на младите хора и апаратната зала на клинична лаборатория, както и лабораториите по вирусология, генетика, имунология, трансфузионна хематология, паразитология и клинична патология. Още на входа тя ги запозна с пътя на пробите и с добрите практики за вземане и съхраняване на биологичен материал, за да бъде едно изследване максимално точно.
За спомен студентите се снимаха пред коледната елха във фоайето.

Повече за новата база на „ЛИНА”

Централната лаборатория отвори в края на юни тази година. Тя се намира в Central park, точно срещу плувния басейн в бургаския к-с „Славейков“. Освен модерни технологии, тя предлага и удобство за пациентите. В нея има три манипулационни, като една от тях е специално за деца.

Предишна ПРЕДСТОИ ХХI РЕГИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН СЪБОР "ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ" В МЕЧКАРЕВО
Следваща ЮГОИЗТОЧНО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ ВИ ЖЕЛАЕ ЩАСТЛИВИ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВЕЛИКДЕНСКИ ПАНАИР В СЛИВЕН – ОТ 4 ДО 30 АПРИЛ

Великденският панаир в Сливен тази година ще бъде в дните от 4 до 30 април. Това гласи заповед на кмета Стефан Радев, с която се регламентират мястото и периода за

Новини Сливен

ДЕТСКА ИГРА С КИБРИТ ПРЕДИЗВИКА ПОЖАР В КЪЩА В СЛИВЕН

Детска игра с кибрит е причинила пожар в къща на ул. „Св.Св. Кирил и Методий“ в град Сливен. Сигналът е получен на 10 март в 11,47 часа. Произшествието е ликвидирано

Новини Сливен

ОБЩИНАТА ПОДНОВИ ЦЯЛАТА ЛЕГЛОВА БАЗА НА ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ В СЛИВЕН

Община Сливен инициира подновяването на леглата и матраците на всички детски ясли, намиращи се на територията на града. Бяха закупени и доставени общо 180 двойни легла тип „сандвич“, 140 легла