СТУДЕНТИ ОТ ТЕХНИЧЕСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ УЧАСТВАХА В ДИСКУСИЯ, ПОСВЕТЕНА НА ПРЕВЕНЦИЯТА НА ТРАФИК НА ХОРА
29.03.2024 740 Прегледи

СТУДЕНТИ ОТ ТЕХНИЧЕСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ УЧАСТВАХА В ДИСКУСИЯ, ПОСВЕТЕНА НА ПРЕВЕНЦИЯТА НА ТРАФИК НА ХОРА

На 28 март Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) проведе дискусионен форум на тема „Превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация и незаконното трансгранично наемане на хора”, със студенти в Технически университет-София, Инжинерно-педагогически факултет – Сливен.

Владимир Друмев, секретар на МКБТХ-Сливен, запозна участниците с престъплението трафик на хора, като постави акцент върху методите на въвличане в трудова експлоатация и механизмите за манипулиране и контролиране на пострадалите лица.

В рамките на дискусията бяха обсъдени реални случаи на трафик на хора с цел експлоатация на труда и незаконно трансгранично наемане на хора за сезонна или временна работа в селскостопанския сектор, където са привличани работници с обещания за получаване на високо заплащане за ниско платена, нискоквалифицирана и интензивна работа.

Анализът показва, че доста често български граждани имат нереалистични очаквания за живота в чужбина и се доверяват на съмнителни оферти за работа, достигнали до тях чрез близки и познати, включително и през интернет.

Според последни данни на Европейската комисия, трафикът на хора с цел трудова експлоатация е засегнал 28% от регистрираните жертви в рамките на Европейския съюз. Жертвите са експлоатирани в секторите на селското и горското стопанство, строителството, промишленото производство, ресторантьорството, хотелиерството, развлеченията, полагането на грижи, почистването и обслужването в домакинствата, рибарството, търговията на дребно и транспорта.

 

Предишна СЛЕД „ТЪТЕНИ“ ОБЩИНА СЛИВЕН ПРЕИЗДАВА „БУРЯТА“, „И СТАНА ДЕН“ НА ЦОНЧО РОДЕВ
Следваща НЕПЪЛНОЛЕТНО МОМЧЕ Е НАНЕСЛО ЩЕТА ЗА 4 000 ЛЕВА НА ЕДНА ОТ ТРИИЗМЕРНИТЕ КУКЛИ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини

ТРИМА ДУШИ ЗАГИНАХА СЛЕД ЧЕЛЕН УДАР МЕЖДУ ТИР И КОЛА, ДЕТЕ Е В БОЛНИЦА

Тежка катастрофа между ТИР и лек автомобил отне три живота в Прохода на Републиката. ТИР с турска регистрация и лек автомобил „Опел Зафира“ са се сблъскали челно в участъка между

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Отдавна не съм виждал приятелката ти, да не сте се разделили? – Не, паркира. – Защо повечето жени карат лошо? – Защото ги обучават мъже. Възрастна дама иска да паркира

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

По време на пазар в месарския магазин една жена, натоварена с пазарски чанти, спряла пред свинските глави, погледнала и си помислила: „По дяволите, забравих да купя цигари на мъжа ми!“