СТРОЯЩИЯТ СЕ ХРАМ „СВЕТА ПЕТКА”  ВЕЧЕ ИМА КЕРЕМИДИ

СТРОЯЩИЯТ СЕ ХРАМ „СВЕТА ПЕТКА” ВЕЧЕ ИМА КЕРЕМИДИ

Строящият се вече 14-та година православен храм „Света Петка” вече има керемиди, установи репортер на Sliveninfo.

„Много съм радостен, че стигнахме дотук. Силно се надявам предстоящият догодина Великден да стане двоен празник и тогава да открием църквата „Света Петка””, това заяви пред Sliveninfo отец Йоан, който е председател на църковното настоятелство.

Сливенският митрополит Ионикий освети първия камък на бъдещия храм през лятото на 2008 г.  Оттогава църквата се строи основно с дарения.

„Мога да кажа със сигурност, че църквата „Света Петка” ще има най-доброто осветление сред сливенските храмове – общо 10 полилея се изработват по поръчка в Румъния. Основният ще тежи половин тон. В Украйна вече се работят камбаните и иконостаса”, каза отец Йоан, който пое председателството на църковното настоятелство в края на лятото.

„Аз не се интересувам какво е било в миналото, за мен е важно вярващите най-после да се сдобият с храма, от който имат нужда”, подчерта свещеникът.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща АПАШ СЕ ПОЧЕРПИ С ВОДКА И МЕЗЕ ПРИ НОЩЕН ОБИР В СЛИВЕНСКИ СУПЕРМАРКЕТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РЗИ-СЛИВЕН: НАЙ-ДОБРОТО СРЕДСТВО ЗА НАМАЛЯВАНЕ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА ВИРУСА Е ИМУНИЗАЦИЯТА

Във връзка с динамично променящата се епидемична обстановка в страната, свързана с COVID-19, специалистите от Регионална здравна инспекция-Сливен напомнят, че най-доброто средство за намаляване разпространението на вируса е имунизацията. За

Новини Сливен

РАЗКРИХА ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО ДРОГА, НА „ПЪПА“ НА СЛИВЕН, НА МЕТРИ ОТ СЪДЕБНАТА ПАЛАТА

Огромно количество дрога е разкрито на метри от сградата на Съдебната палата в Сливен, в идеалния център на града, научи Sliveninfo. Полицейската акция е проведена на 12 февруари. Има арестувани.

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ДРОГИРАН ШОФЬОР НА БМВ В СЛИВЕН

Тази нощ служители на РУ-Сливен са установили водач на лек автомобил, употребил наркотици. 25-годишният З.К. от Сливен е хванат от патрулния екип в центъра на града в 01,40 часа да