СТО ГОДИНИ ОТБЕЛЯЗА НУ „СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ В НОВА ЗАГОРА
29.04.2024 301 Прегледи

СТО ГОДИНИ ОТБЕЛЯЗА НУ „СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ В НОВА ЗАГОРА

На 26 април едно от най-старите училища в гр. Нова Загора – НУ „Св. Паисий Хилендарски“, отбеляза своя стогодишен юбилей с празничен концерт. Той беше уважен от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип, бивши директори и преподаватели на училището,  директори на детски градини и училища в общината, общественици, граждани.

С приветствие към всички тях и с „Добре дошли!“ се обърна директорът на НУ „Св. Паисий Хилендарски“ Станка Вълева.

Свой поздрав от сцената отправиха и двама бивши директори – Росица Димова и Георги Георгиев.

Родното училище остава завинаги в сърцето не само на своите възпитаници, но и на тези, които са били зад учителската катедра. Бившият учител Пепа Донева развълнува публиката със споделени емоции в стихове.

В тържествената вечер прозвучаха песни и стихотворения от възпитаниците на училището. Усмивките спечелиха и децата от подготвителната група със своя танц, подготвен със специалната помощ от Стефан Коев.

Сърцата разтуптяха и танцьорите от ТШ „All steps – Всички стъпки“ гр. Нова Загора с ръководители Павлина и Стоян Петрови.

За своя юбилей рождениците получиха много цветя и поздравителни адреси, сред които – от областния управител на Сливен инж. Маринчо Христов, началникът на РУО – Сливен д-р Кристиана Добрева-Станкова, кметове на малките населени места и др.

Кметът на Община Нова Загора и нейният екип специално посетиха училището още през деня, за да връчат своя подарък и да  зарадват учителите, служителите и учениците в началото на техния празник.

Красива кошница с цветя беше поднесена от тяхно име на тържествения концерт.

В поздравителния адрес към юбилярите г-жа Захариева изразява своето признание:

„Вече цял един век родното Ви училище расте, но не старее, защото носи в сърцето си безброй малки възпитаници, изучили АБВ – то точно в тази столетна сграда, в която се преплитат минало, настояще и бъдеще!“

Предишна 40-ГОДИШЕН МЪЖ Е В РЕАНИМАЦИЯ СЛЕД ЖЕСТОК ПОБОЙ ПРЕД СЛИВЕНСКА ДИСКОТЕКА
Следваща ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН ШАХМАТЕН ТУРНИР „СТОТЕ ВОЙВОДИ“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МНОГО ПИЯН ШОФЬОР НАЦЕЛИ ПЪТЕН ЗНАК

Водач с алкохол 2,87 промила е причинил пътно произшествие в град Твърдица. Няма пострадали. На 18 февруари, около 14,50 часа, на улица „Княз Борис“ в град Твърдица, 52-годишният Н.Н. се

Новини Сливен

ПОД ПАТРОНАЖА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ СЕ СЪСТОЯ ЕЖЕГОДНАТА ЦЕРЕМОНИЯ ЗА ВРЪЧВАНЕ НА ПРИЗА „МАЙЧИНО СЪРЦЕ“

На 1 юни в Областна администрация Сливен се състоя ежегодната церемония по връчване на приза „Майчино сърце”. Призът е учреден през 2009 г. от три неправителствени организации: Сдружение „За духовни

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН НЕ Е ВДИГНАЛА ТАКСИТЕ ЗА ДЕТСКА ГРАДИНА

Във връзка с твърдения, тиражирани в местни медии, Община Сливен е длъжна да внесе яснота по отношение на таксите за детските градини. Сумите категорично не са увеличавани от 35 на