СТОТИЦИ ПРЕПЪЛНИХА ЗАЛА „МАЙ“ НА СРЕЩАТА СЪС СТЕФАН ЦАНЕВ

СТОТИЦИ ПРЕПЪЛНИХА ЗАЛА „МАЙ“ НА СРЕЩАТА СЪС СТЕФАН ЦАНЕВ

Пишещите да не търсят оправдание с обстоятелствата. Ако Бог те е наказал с таланта да пишеш, или да пееш, или да рисуваш, трябва да оправдаеш това доверие на Бога.

Господ, сам вероятно, издига хората, които да свършат неговата несвършена работа на земята. Това заяви снощи в препълнената зала „Май“ на Община Сливен Стефан Цанев – поет, писател и драматург. Залата наистина не успя да побере желаещите да чуят словата на големия поет.

Срещата, организирана от сдружение „Перлата на Сливен“ и с подкрепата на Община Сливен, бе водена от известната учителка по български език и литература Веселина Симеонова, която се справи блестящо.

Стефан Цанев пък отговори на много въпроси по своя единствен и неповторим начин. Словата му се лееха тихо, бавно ….. и мъдро.

70 минути големият писател, драматург и поет отговаряше на въпроси, след което 50 минути дава автографи на многобройните си почитатели в Сливен.

По-късно Стефан Цанев бе аплодиран дълго време в препълнената зала „Сливен“, където музикално-драматичният театър от Велико Търново постави неговата пиеса „Духът на поета“.

И нещо много важно. И оптимистично. Специално за гостуването на Стефан Цанев в Сливен дойде и представител  на издателство „Жанет“ от Пловдив, което издава неговите книги. Оказа се, че сливенските почитатели на Стефан Цанев купуват повече от книгите на поета от пловдивските. Според признанието на представителката на издателството.

Предишна БАНКЕРКА Е АРЕСТУВАНА ЗА КРАЖБА НА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ
Следваща ПОЛИЦАИ В СЛИВЕН ЗАДЪРЖАХА ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМНИЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПЪРВИЯТ КИТАЙСКИ МОЛ ОТВАРЯ ВРАТИ В СЛИВЕН

Първият китайски мол отваря врати до дни, научи Sliveninfo. Огромният магазин е собственост на китайци. Той е разположен в кв. „Сини камъни“, над магазин „Мерканто“, до самата автобусна спирка. China

Новини Сливен

АСЕН ГАГАУЗОВ ВЛЕЗЕ В ИЗПЪЛНИТЕЛНОТО БЮРО НА БСП

Асен Гагаузов отново е член на Изпълнителното бюро на БСП. Решението за това взе Националния съвет на партията, по предложение на председателката Нинова. Бившият министър и кмет на Сливен за

Новини Сливен

ОДМВР-СЛИВЕН ИЗВЪРШВА ЗАСИЛЕН ПОЛИЦЕЙСКИ КОНТРОЛ ПО ПРАЗНИЦИТЕ

В ОДМВР-Сливен е създадена организация с цел пътна безопасност и недопускане нарушаването на обществения ред Празничните дни в края на годината са свързани с мерки и контрол, касаещи опазване на

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

18 − 15 =