СТОТИЦИ ПРЕПЪЛНИХА ЗАЛА „МАЙ“ НА СРЕЩАТА СЪС СТЕФАН ЦАНЕВ

СТОТИЦИ ПРЕПЪЛНИХА ЗАЛА „МАЙ“ НА СРЕЩАТА СЪС СТЕФАН ЦАНЕВ

Пишещите да не търсят оправдание с обстоятелствата. Ако Бог те е наказал с таланта да пишеш, или да пееш, или да рисуваш, трябва да оправдаеш това доверие на Бога.

Господ, сам вероятно, издига хората, които да свършат неговата несвършена работа на земята. Това заяви снощи в препълнената зала „Май“ на Община Сливен Стефан Цанев – поет, писател и драматург. Залата наистина не успя да побере желаещите да чуят словата на големия поет.

Срещата, организирана от сдружение „Перлата на Сливен“ и с подкрепата на Община Сливен, бе водена от известната учителка по български език и литература Веселина Симеонова, която се справи блестящо.

Стефан Цанев пък отговори на много въпроси по своя единствен и неповторим начин. Словата му се лееха тихо, бавно ….. и мъдро.

70 минути големият писател, драматург и поет отговаряше на въпроси, след което 50 минути дава автографи на многобройните си почитатели в Сливен.

По-късно Стефан Цанев бе аплодиран дълго време в препълнената зала „Сливен“, където музикално-драматичният театър от Велико Търново постави неговата пиеса „Духът на поета“.

И нещо много важно. И оптимистично. Специално за гостуването на Стефан Цанев в Сливен дойде и представител  на издателство „Жанет“ от Пловдив, което издава неговите книги. Оказа се, че сливенските почитатели на Стефан Цанев купуват повече от книгите на поета от пловдивските. Според признанието на представителката на издателството.

Предишна БАНКЕРКА Е АРЕСТУВАНА ЗА КРАЖБА НА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ
Следваща ПОЛИЦАИ В СЛИВЕН ЗАДЪРЖАХА ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМНИЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН ЗА 400 ЛЕВА Е ОТКРАДНАТ В НОВА ЗАГОРА

29-годишна жена от Нова Загора е подала заявление на 4 ноември за кражба на мобилен телефон. За времето от 14,00 до 15,30 часа от детска количка в градския парк на

Новини Сливен

МЪЖ И ЖЕНА ОТ СЛИВЕН СА НАСТАНЕНИ В БОЛНИЦА, СЛЕД КАТО СА БИЛИ НАМУШКАНИ ОТ ПСИХИЧНОБОЛНИЯ СИ 26-ГОДИШЕН СИН

Мъж и жена от Сливен са настанени в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен, след като са били намушкани с нож от психичноболния си 26-годишен син. 67 – годишният баща

Новини Сливен

ТЕХНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ В МВР СПРЯ ИЗДАВАНЕТО НА ПАСПОРТИ И КНИЖКИ

Специалисти работят по отстраняване на технически проблем в информационната система за издаване на документи за самоличност. Временно е затруднена работата в КАТ и Паспортна служба. Тази сутрин е възникнал технически

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

eleven + twelve =