СТОТИЦИ ИЗПРАТИХА Д-Р ИЛИАНА ИВАНОВА, ЧИЙТО ЖИВОТ COVID-19 ОТНЕ
май 3, 2020 1976 Прегледи

СТОТИЦИ ИЗПРАТИХА Д-Р ИЛИАНА ИВАНОВА, ЧИЙТО ЖИВОТ COVID-19 ОТНЕ

Стотици изпратиха починалата от COVID-19 д-р Илиана Иванова в Сливен.  Медици от всички заведения в града, нейни пациенти и близки си взеха последно сбогом пред МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, където тя работеше. Сред дошлите беше и кметът на Сливен Стефан Радев.

С минута мълчание и нестихващи аплодисменти бе почетена паметта на д-р Иванова. Тя бе погребана в следобедните часове в тесен семеен кръг.

От понеделник медиците в болницата ще бъдат помолени доброволно да отидат да работят месец в Инфекциозното отделение, защото има недостиг на персонал, съобщи пред събралите се медици директорът на здравното заведение д-р Василав Петров:“Д-р Иванова през целия си живот беше посветена на медицинската професия така, както много малко хора са го правили,“ каза д-р Богдан Сотиров, председател на регионалната колегия на Български лекарски съюз Сливен“.

„Д-р Илиана Иванова ще бъде пример за всички във нейната всеотдайност и дълга. Не говорим за Хипократовата клетва, която е. Тук говорим за още по-високо измерение, защото тя работи до последно на най-натоварения фронт и даде живота си“.

Снощи колегите й също събраха на мълчаливо бдение, придружено с аплодисменти и сирени за в нейна памет. Цяла нощ свещите пред Спешното отделение горяха, а колеги на починалата лекарка оставяха цветя и направиха кът в нейна памет.

Илияна Иванова е на 43 години и е от медиците на първа линия в борбата с COVID-19. В четвъртък сутринта тя постъпва като пациент в инфекциозното отделение, в което работи. Състоянието й се влошава за часове и е преместена в реанимация. В петък сутринта е интубирана, а вечерта губи битката с болестта. Тя е първата жертва на коронавируса, отнела живот на медик у нас. Ден след нея почина и лекарка от Спешна помощ в Александровска болница в София.

Колегите й споделиха колко е била всеотдайна в работата си и лекар до последен дъх.

 

dnes.dir.bg

Предишна Д-Р ВАСИСЛАВ ПЕТРОВ: НЯМА ДА ЗАТВАРЯМЕ ИНФЕКЦИОЗНОТО ОТДЕЛЕНИЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТРАХ ТРЕСЕ СЛИВЕНСКО СЕЛО

Козе страх тресе сливенското село Бинкос. Стадо кози на местен жител унищожава посеви и градини и няма власт, която да се справи с проблема. Това съобщиха пред Sliveninfo жители на

Новини Сливен

В ЦЕНТЪРА ЗА ПОДГОТОВКА НА СПЕЦИАЛИСТИ – СЛИВЕН ПРОЗВУЧА: „ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ТАНКИСТИ!“

15 април вече е официален празник на бронетанковите войски в България Със заповед №ОХ-318/14.04.2020г. на министъра на отбраната Красимир Каракачанов 15 април се обявява за празник на бронетанковите войски в

Новини Сливен

ГЕОРГИ МАНГИНОВ ПОЛУЧИ ПОКАНА ЗА ПРИЕМ В ПОСОЛСТВОТО НА САЩ

Журналистът от Сливен Георги Мангинов получи покана за прием по случай националния празник на САЩ – Денят на независимостта. Поканата е от Негово Превъзходителство Ерик Рубин, посланик на САЩ в