СТОТИЦИ ДЕЦА ПРИСЪСТВАХА НА ЗАПАЛВАНЕТО НА СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНАТА ЕЛХА В КОТЕЛ
08.12.2022 481 Прегледи

СТОТИЦИ ДЕЦА ПРИСЪСТВАХА НА ЗАПАЛВАНЕТО НА СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНАТА ЕЛХА В КОТЕЛ

Тържеството по случай запалването на светлините на коледната елха и светлинната украса в Котел изпълни тази вечер градския площад със стотици деца.

Началото на празника беше даден от фолклорна група „Котленче“ и танцов състав „Изворче“, а след това кметът на Община Котел Коста Каранашев пожела на всички деца и техните семейства топлината и уюта на Коледа да носят щастие във всеки дом.

„Всяка година по това време палим символично светлините на коледната елха и по този начин даваме началото на празничната програма, посветена на коледните празници. Използвам случая, за да поканя всички вас на 22 декември, когато по традиция Община Котел ще проведе голямото си тържество, посветено на Коледа. Надявам се времето тази година да е по-топло, защото сме подготвили много изненади за вас – най-малките, но и за по-големите“, каза кметът Коста Каранашев. След приветствието си градоначалникът символично запали с децата на Котел светлините на коледната елха, а на сцената се качиха малчуганите от кръжоците по художествено слово и по анимация. Солистът на вокална група „Цветна дъга“ Николай Митев поздрави своите съграждани, а девойките от кръжока по поп и джаз пеене допълниха атмосферата на общоградското тържество.

На площада и тази година бяха изложени коледни картички, изработени от децата, участници в кръжока на творческо обединение „Дарования“ към местното читалище „Съгласие-Напредък“ и Общинска библиотека „Петър Матеев“, както и рисунки и пана, изработени от деца, участници в кръжоците по килимарство и информационни технологии към ЦПЛР-Котел.

Програмата завърши с викторина „Коледа в нас“, която беше представена от децата от кръжока по английски език и прекрасно българско хоро, водено от Снежанка.

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща НАД 200 000 СТУДЕНТИ ПРАЗНУВАТ ДНЕС 8 ДЕКЕМВРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

20-ГОДИШЕН МОТОЦИКЛЕТИСТ Е С ТРАВМА В ГЪРДИТЕ ПРИ КАТАСТРОФАТА НА НОВОСЕЛСКИЯ МОСТ

20-годишен мотоциклетист е получил травма в гърдите и е настанен в болница при катастрофата на Новоселския мост, за която Sliveninfo съобщи броени минути след нейното случване. Днес от полицията в

Новини Сливен

БЛИЗО 8 ХИЛЯДИ ЛЕВА БЯХА СЪБРАНИ ОТ БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯ КОНЦЕРТ „НАДЕЖДА ЗА ДИМИТЪР“

Над 300 деца и младежи от Сливен участваха в благотворителния концерт „Надежда за Димитър“ в подкрепа на 20-годишния Димитър Щилиянов. Организатор на благотворителното събитие, състояло се снощи в зала „Васил

Новини Сливен

ПОСЛАНИКЪТ НА ТУРЦИЯ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОСЕТИ СЛИВЕН НА 29 МАЙ

Посланикът на Турция в България ще посети Сливен на 29 май Посланикът на Турция в България Хасан Улусой ще бъде на посещение в Сливен на 29 май по покана на