СТЕФАН ЯНЕВ: НИЕ СМЕ ЕДНА ОТ МАЛКОТО ПАРТИИ, КОИТО ГОВОРЯТ ЗА БЪДЕЩЕТО, ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА БАЗАТА НА СЪГЛАСИЕ И БАЛАНСИ
07.06.2024 154 Прегледи

СТЕФАН ЯНЕВ: НИЕ СМЕ ЕДНА ОТ МАЛКОТО ПАРТИИ, КОИТО ГОВОРЯТ ЗА БЪДЕЩЕТО, ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА БАЗАТА НА СЪГЛАСИЕ И БАЛАНСИ

Стефан Янев – лидер на ПП “Български възход” и водач на листата за народни представители в София МИР 24 и Пловдив, гостува в предаването “Още от деня” по Българската национална телевизия.

Във връзка с изборния процес и стратегията на партията, той заяви, че Български възход разчита на това, българските граждани да видят посланията на партията и готовността за работа.

“Ние сме една от малкото партии, които говорят за бъдещето, за управление на базата на съгласие и баланси. Не по смисъла на сглобката, а по смисъла на коалицията. Дали ще сме във властта или в опозиция зависи от нагласата на партиите. Политическият разговор трябва да е базиран на това, че политиците са представители на народа и те трябва да намерят начин за съгласие и управление.”

Той изказа мнение, че е редно първо да се види как българският народ ще гласува, защото единствено на база резултатите ще е възможно да бъде ясно как може да бъде воден разговор за коалиционно управление.

Янев заяви, че червените линии на Български възход са интересите на хората.

“Живеем във висока степен на политическа криза. Партиите не разбират какво искат хората и не отговарят на очакванията ни. Българските граждани губят интерес и доверие в политическия процес.”

Според него България се нуждае от ясна цел и посока.

“Ние предложихме вече заедно с всички партии, гражданското общество и научната общност да дефинираме една обща цел за 10, 20, 30 години. Тази цел може да бъде България да се върне между 30-те най-добри икономики в света. Ако имаме цел можем да я следваме и постигнем.”

По тази причина Български възход предлага стратегическа рамка, която поставя амбициозни, но осъществими цели за образованието, здравеопазването, административните условия за бизнеса, развитието на социалните услуги.

“Бързо решение няма, защото структурата на нашата икономика не позволява бърз икономически растеж. Това означава, че търсим 5-7% ръст, което се постига само с висока добавена стойност от труда и производството.”

Лидерът на “Български възход” е на мнение, че националният интерес е това което дава основание на всеки един да чувства своята принадлежност към родината ни – към България. “Държавата се организира, за да осигури социални функции, за да осигури благоденствие справедливост и сигурност в обществото.”

Янев даде експертното си мнение по темата за участието ни в НАТО и ЕС, като заяви, че националната държава България с участието си в НАТО и ЕС трябва да отстоява позицията си в тях.

“Нашето самоучастие и как се държим в тези съюзи следва да бъде успешно изпълнено и уплътнено. Говори се, че видите ли, европейските директиви ни се налагат, но истината е, че често нашите представители в съответните институции и органи не са участвали успешно в инициативите и приемането на тези директиви. Ние трябва да знаем дали се защитават нашите интереси. Политиците трябва да са отчетни пред нас.”

“Не е време да се мисли за излизане от НАТО. На този етап България не може да отделя 7-10% от БВП, за да осигури сама своята сигурност”, добави той.

“Член Пети е своеобразна политическа декларация на страните членки, че ако страна бъде нападната другите страни членки я защитават. По правило международните договори са по-силни дори от националните, така че членството ни в момента значи много за нас.”

Той потвърди позицията си, че в Украйна, де юре, се води специална военна операция. Това означава, че се води военна операция с конкретни, ограничени цели.

“Факт е, че все още няма обявена война от нито една от страните, но едновременно с това и Украйна, и Русия говорят, че са във война. До момента българската политика е солидарна, но България трябва да е на страната на мира и на страната на деескалацията Това означава търсене на възможности за преговори и дипломация. Ние не можем да отговорим сега как ще изглежда мира между Русия и Украйна, това ще се реши на масата на преговорите.”

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ, КАНДИДАТ ЗА ДЕПУТАТ ОТ ВМРО В СЛИВЕН: ГЛАСУВАЙ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЛАДЕЖКОТО ОБЕДИНЕНИЕ НА БСП В ГРАД СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В НАЦИОНАЛНОТО МЛАДЕЖКО МЕРОПРИЯТИЕ „БЪЛГАРИЯ В ТВОИТЕ РЪЦЕ“

Младежкото обединение на БСП в град Сливен се включи в националното младежко мероприятие “България в твоите ръце”, което се проведе на паметника” Асеневци във Велико Търново. На събитието бяха запалени

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЯТА МИРОСЛАВ МАРИНОВ СТАНА ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО

Сливналията Мирослав Маринов е назначен за зам.-министър на земеделието, научи Sliveninfo. До последно той ръководеше горското стопанство в Стара река. Инж. Маринов обаче е бивш директор на ЮИДП- Сливен и

Новини Сливен

ГЕОРГИ БАЛУЛОВ, КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК: ЩЕ РАБОТЯ ЗА СЛИВЕНСКИТЕ ФИРМИ И ХОРАТА НА СЛИВЕН

Георги Балулов е познат на много сливналии. Той е кандидат за общински съветник, четвърти в листата на ГС „Свети Георги Победоносец“/Християндемократическа партия на България. Сдружението се явява на изборите под номер