СТЕФАН РАДЕВ: ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА ПОДОБРЯВАМЕ ГРАДСКАТА СРЕДА, ТРАНСПОРТА И ЕКОЛОГИЯТА

СТЕФАН РАДЕВ: ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА ПОДОБРЯВАМЕ ГРАДСКАТА СРЕДА, ТРАНСПОРТА И ЕКОЛОГИЯТА

Стартът на програмата за саниране, закупуването на новите автобуси и реализацията дългоочакваните проекти за кръгово движение на „Розова градина“ и „пробива“ на улица „Г.С. Раковски“ са най-мащабните дейности, свършени по време на мандата на Стефан Радев като кмет на Сливен. Това стана ясно от пресконференция, на която бяха представени отчетът и приоритетите за следващ мандат в секторите „Градска среда“, „Транспорт“ и „Екология“. На нея присъстваха Стефан Радев – кандидат за кмет на Сливен и кандидати за общински съветници под номер 43 в бюлетината.

„Безспорно програмата за саниране е най-голямата промяна, която е видима за хората тук не само по отношение на по-добрите условия за обитаване, но и за градската среда, която се променя с новата визия“, каза Стефан Радев. Той припомни, че преди четири години не е имало нито един проект и нито едно обследване на сградите, което постави пред сериозен риск включването на Сливен в програмата. Благодарение на сериозната работа, извършена от неговия екип, изоставянето е наваксано и вече 30 жилищни сгради от общо 51 са готови, а останалите предстои да бъдат санирани.

Изграждането на кръгово движение на „Розова градина“; „пробивът“ на ул. „Раковски“, на нови улици и поставяне на светофари на конфликтни точки са мерки, довели до сериозна промяна в комуникацията в града и намаляването на предпоставките за пътнотранспортни произшествия.

Стефан Радев отчете успех със спасяването на втория воден цикъл на града, реализиран в предходния мандат. С помощта на правителството отпадна сериозната опасност от връщане на над 20 милиона лева на управляващия орган.

Сред приоритетите за следващия мандат е продължаване на благоустрояването по квартали, както това беше направено за квартал „Република“ и поречието на река Асеновска. Със спестени средства от европейските проекти ще бъдат облагородени три терена в кварталите „Сини камъни“, „Българка“ и „Дружба“. Там ще бъдат изградени кътове за отдих, детски площадки, ново осветление и озеленяване. Ще бъде направен цялостен ремонт на булевард „Хаджи Димитър“ от сградата на Общината до кръстовището с бул. „Братя Миладинови“. Важен бъдещ  проект е разширяването на ул. „Г.С Раковски“ от „Двата аслана“ до началото с бул. „П. Хитов“.

„Ще продължи работата по повишаване безопасността по пътищата с промяна в организацията на движение на възлови пътни участъци чрез изграждане на кръгови кръстовища. Едно от тях е между „Самуиловско шосе“ и „Банско шосе“, между булевардите „Стефан Стамболов“ и „П. Хитов“ и други“, заяви кандидатът за общински съветник Тодор Георгиев.

Другата важна цел е надграждане на свършеното в сектор „Екология“ и защитаване на заслужения приз на Сливен „Най-зелен град“. „Ще бъдат реализирани мащабни проекти, за които е осигурено финансиране и ще доведат до по-високо качество във водоснабдяването, сред които пускане в експлоатация на пречиствателната станция за питейни води. Друг проект, за който за правени две първи копки, е изграждането на канализация в квартал „Речица“, където са извършени отчуждителни работи, има готов проект и осигурени средства“, каза кандидатът за общински съветник Милен Петков.

В програмата е включено още разширяване и модернизиране на пречиствателната станция за отпадни води в Сливен.

Стефан Радев подчерта, че ще  продължи с политиката за подобряване на градската среда, транспортната инфраструктура, екологията и условията за живот в общината и призова за активност за ГЕРБ в неделя, с номер 43 в бюлетината.

 

Предишна СТЕФАН ХРИСТОВ: КАНИМ ВСИЧКИ ПАРТИИ ЗА ПОДПИСВАНЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ОНЛАЙН ИЗЛЪЧВАНЕ НА ЗАСЕДАНИЯТА НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ И КОМИСИИТЕ КЪМ НЕГО
Следваща СТАРШИ КОМИСАР ДИМИТЪР ВЕЛИЧКОВ ПРЕДСТАВИ ДНЕС НОВИЯ ЗАМЕСТНИК - ДИРЕКТОР НА ОДМВР - СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

US ХЕЛИКОПТЕР ЩЕ ИЗВЪРШВИ ТРЕНИРОВЪЧНО КАЦАНЕ В ДВОРА НА ВОЕННА БОЛНИЦА – СЛИВЕН МЕЖДУ 13 И 16 ЧАСА ДНЕС

Днес, между 13 ч. и 16ч., на територията на Военна болница ще извърши тренировъчно кацане екип за авиомедицинска евакуация на военновъздушните сили на САЩ в обхвата на международните учения „Black

Новини Сливен

ГЕРБ КАНИ ОСТАНАЛИТЕ ПАРТИИ И КАНДИДАТИ ДА ПОДПИШАТ СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ

ГЕРБ Сливен кани останалите партии и кандидати в местните избори да подпишат споразумение за честна и почтена изборна кампания. Пактът ще се подпише публично в четвъртък, 26 септември от 11

Новини Сливен

ЧЕТИРИМА СА ЗАДЪРЖАНИ ПРИ ТРИ ПОЛИЦЕЙСКИ АКЦИИ

Задържани и иззети наркотични вещества при проверки, извършени от полицейски служители на РУ-Сливен в дните 22-24 ноември. 39-годишната А.Д. е установена от полицейски служители в квартал „Надежда“. В нея са