СТЕФАН РАДЕВ: ТРАДИЦИИТЕ СА БОГАТСТВО, НО Е ВАЖЕН И ПОГЛЕДЪТ КЪМ БЪДЕЩЕТО, РАЗВИТИЕТО И РАСТЕЖА
22.03.2022 1754 Прегледи

СТЕФАН РАДЕВ: ТРАДИЦИИТЕ СА БОГАТСТВО, НО Е ВАЖЕН И ПОГЛЕДЪТ КЪМ БЪДЕЩЕТО, РАЗВИТИЕТО И РАСТЕЖА

В Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ в Сливен днес бе открит център по природни науки „СТЕМ алтернатива“. Официалното откриване съвпадна с патронния празник на гимназията. Гост на събитието бе кметът Стефан Радев, който поздрави директора, педагогическия екип и учениците с празника им. Той подчерта, че богатите истории на гимназията и Сливен са неразривно свързани и е повод за гордост за всеки, който е преминал етап на обучение или преподаване там.

„Традициите са богатство, но е важен и погледът към бъдещето, към развитието, към растежа. Убеден съм, че тази инвестиция ще допринесе за по-добро интегриране на техническите науки в образованието. Надявам се за всички да е полезна работата в такава среда, да запали нови стремежи и да е в помощ за вашето развитие и обществото като цяло“, заяви още кметът Радев. В рамките на официалното откриване сливенският градоначалник, заедно с областния управител Веселин Вълчев, председателя на местния парламент Димитър Митев и началника на РУО-Сливен Кристиана Станкова наградиха отлично представили се ученици на олимпиади и национални състезания.

От своя страна директорът на гимназията Мариана Милева отбеляза, че СТЕМ центърът ще бъде отправна точка в работата на училището през следващите месеци и години. Тя използва случая да благодари на всички, участвали в процеса на изграждането на новите лаборатории и технологичното оборудване в тях.

Центърът по природни науки „СТЕМ алтернатива“ е създаден по Националната програма на МОН „Изграждане на училищна СТЕМ среда“. Изцяло ремонтирана и оборудвана е лабораторията по химия. Освен това е реновирано помещение за лабораторната работа по биология, което включва дигитални микроскопи, лаптопи с добавена реалност и интерактивна маса. Ремонтирана е съществуващата лаборатория по биология, която е обзаведена с модулни маси и дигитална лаборатория със сензори и устройства за регистриране и обработване на резултатите от провежданите експерименти. Обновени са четири класни стаи. Обновени и преоборудвани са хранилищата по химия и биология. В рамките на проекта в училището вече функционира нова пожароизвестителна система в старата сграда на гимназията.

Реализирането на проекта се осъществява със средства от МОН и 10 % съфинансиране от училището.

Предишна ПЛАСТМАСОВИ ТРЪБИ ГОРЯХА ПРИ ПОЖАР В НОВА ЗАГОРА
Следваща ДО 17 Ч. ДНЕС СЕ ЗАБРАНЯВА ДВИЖЕНИЕТО В УЧАСТЪКА НА ДОЛНА ЛИФТЕНА СТАНЦИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Чyĸчa oтивa нa cpeщa. Cтoи нa ъгълa и чaĸa мaдaмaтa. Чaĸa, чaĸa, пo няĸoe вpeмe вaди тepмoмeтъpa, пoглeждa гo и ĸaзвa: – Чaĸaм дo минyc 40 и aĸo нe дoйдe

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Кажете ми докторе, толкова ли е лошо да се пие по една чаша преди ядене? – По принцип не, но вие явно ядете твърде често. Телефонна анкета: – Здравейте!

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Твоята кола пали ли при минус двадесет? – Не знам. При минус двадесет не се отваря! Ако всичко, с което се захванете, се получава едва от втория опит, то