СТЕФАН РАДЕВ: С ПРОЕКТА ЗА ИНТЕГРИРАН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ СЛИВЕН СЕ НАРЕЖДА СРЕД МОДЕРНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАДОВЕ

СТЕФАН РАДЕВ: С ПРОЕКТА ЗА ИНТЕГРИРАН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ СЛИВЕН СЕ НАРЕЖДА СРЕД МОДЕРНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАДОВЕ

Символично бе даден стартът с първа копка на въвеждането на мерки за достъпност на спирките на градския транспорт. Дейностите са част от проекта за интегриран градски транспорт на Сливен. „Данните, с които разполагаме показват, че с новите автобуси все повече хора се възползват от услугите на градския транспорт. С реализирането на този проект, Сливен се нарежда сред модерните европейски градове с добре развит градски транспорт“, заяви пред присъстващите кметът Стефан Радев. Той допълни, че освен реновиране на предвидените спирки, ще бъдат изградени и нови такива за улеснение на жителите на квартали, в които досега не е имало. „Предстои да стартираме и последния етап от проекта, който включва и изграждането на велоалейна мрежа в града“, посочи кметът Радев.
Строително-монтажните работи по спирките включват ремонт на тротоарната настилка на всички спирки в града, чрез подмяна на плочките и снишаване на нивото на тротоара, с цел достъп на инвалидни колички. На 40 места ще се монтират нови спиркови навеса. Основните места в предвидена подмяна или поставяне са бул. „Стефан Караджа“ и бул. „Цар Симеон“, по посока ул. „Керамика“, „Банско шосе“, кв. „Речица“, кв. „Дебелата кория“, централна градска част, кв. „Клуцохор“ и „Комлука “, където се предвижда да минават новите линии и др.

„Поставяме началото на края. Ще имаме възможност да приложим на практика новата транспортна схема, която е основната идея на проекта. Тя е изработена по всички европейски норми за обществен превоз на пътници в градска среда. Тя ще осигури достъп на гражданите от всички квартали на града“, заяви по време на церемонията управителят на „Пътнически превози“ ЕООД инж. Енчо Петров. По думите му два от компонентите по проекта са изцяло изпълнени – доставката на автобусите и доставката на оборудването за превозвача. Партньорът по проекта вече разполага с универсална диагностична апаратура, стенд, софтуерна диагностика за пневматични системи, софтуерна диагностика за дизелова горивна система, баланс машина и друго специализирано оборудване за поддръжка на целия автобусен парк. На обръщалото на Дюлева река са ремонтирани офис помещенията, изградено и оборудвано е помещение за извършване на технически преглед на тролейбусите. В основната база на превозвача е монтирана автомивка за големи превозни средства и е извършен ремонт на част от сервиза.
Проектът се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ и е част Инвестиционната програма на Община Сливен. Безвъзмездната финансова помощ по проекта за интегриран градски транспорт е в размер на 14 525 000 лв., от които 12 346 693.53 лв. са европейско финансиране и 2 178 828.27 лв. национално съфинансиране.

На събитието днес присъстваха председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, заместник – кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, който е и ръководител на проекта, Пламен Тютюнков, представител на фирмата- изпълнител и експерти от Общината.

Предишна ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ПП ГЕРБ ПО ПОВОД 12 ГОДИНИ ОТ УЧРЕДЯВАНЕТО НА ГЕРБ
Следваща СТАРТИРА ДЕВЕТОТО ИЗДАНИЕ НА ФОТОКОНКУРСА ЗА БЕБЕТА, РОДЕНИ В МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

„АКТИВНИ ПОТРЕБИТЕЛИ“: В ПОВЕЧЕТО ФАБРИЧНИ КОЗУНАЦИ НЯМА МЛЯКО И ИЗОБИЛСТВА ОТ Е-та

В най-разпространените козунаци в търговските вериги тази година не са открити синтетични багрила, но те изобилстват от Е-номера и заместители. В 11 от 16 продукта вместо мляко има заместители, а

Новини Сливен 0 коментара

40-ГОДИШЕН МЪЖ ПОЧИНА ОТ РАНИТЕ СИ СЛЕД КАТАСТРОФА

186 души са потърсили спешна помощ от 10 до 12 август в МБАЛ “Д-р Иван Селимински” – Сливен. В болницата са приети 83 от тях, като трима са пострадали при

Новини Сливен 0 коментара

В РБ „САВА ДОБРОПЛОДНИ”-СЛИВЕН СТАРТИРАХА СТАНАЛИТЕ ВЕЧЕ ТРАДИЦИОННИ ТЪРЖЕСТВА „КОЛЕДА В БИБЛИОТЕКАТА”

За поредна година, в навечерието на коледните и новогодишни празници, от 6 до 22 декември 2017г. включително, Регионална библиотека „Сава Доброплодни” ще предложи на своите читатели и сливенското гражданство богата

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

20 + 16 =