СТЕФАН РАДЕВ С ОТЛИЧИЕ СЛЕД ПРОВЕДЕНО АВТОРИТЕТНО ИЗСЛЕДВАНЕ ЗА ПОЧТЕНОСТ НА МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ

СТЕФАН РАДЕВ С ОТЛИЧИЕ СЛЕД ПРОВЕДЕНО АВТОРИТЕТНО ИЗСЛЕДВАНЕ ЗА ПОЧТЕНОСТ НА МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ

Авторитетното изследване за почтеност на местните власти донесе отличие на сливенския кмет Стефан Радев. То бе връчено на официална церемония в столицата, организирана от авторите на изследването Асоциация „Прозрачност без граници“. Наградата е за добри практики в отчетността при изпълнението на европейски проекти. Тя се връчва след проведено изследване на Асоциация „Прозрачност без граници“ – „Индекс на местната система за почтеност – 2022“, като предпоставка за икономическото развитие на регионите. Беше връчена на 8 декември от изпълнителния директор на Асоциацията Калин Славов на официална церемония в столицата. Сливенският кмет представи опитът на Община Сливен в установяване на добро управление и благодари за признанието.

„Благодаря за това отличие. Приемам го като знак на внимание към моите колеги от администрацията на общината. Винаги е приятно, когато някой забелязва усилията ти да работиш, да се развиваш, да подобряваш средата, да бъдеш по-ефективен. Но, разбира се, винаги най-важна е оценката на хората, на гражданите. Поздравления за работата, която сте положили по индекса за почтеност в местните системи за управление. Много интересна е темата за ефективността в управлението и прозрачността като неделим елемент от повишаване на тази ефективност“, каза Стефан Радев в обръщението си към организаторите и всички присъстващи на церемонията.

Той подчерта, че финансовата отчетност е част от прозрачността и се надява един ден в България общините да имат реална рамка за финансово отчитане. Според него сегашните указания могат да се заменят с международните стандарти за финансово отчитане в публичния сектор.

Индексът на Местната система за почтеност в България позволява извършването на ежегодна сравнителна оценка на антикорупционния капацитет, роля и значение на ключови институции и социални звена на местно ниво. Той се съставя въз основа на детайлно разработен набор от показатели за изследване на институциите и структурите във всичките 27 общини-областни центрове в страната.

Предишна ДВЕ КОМПАНИИ ОТ ГРУПАТА ЕЛЕКТРОХОЛД СА НОСИТЕЛИ НА ПРЕСТИЖНАТА НАГРАДА „ИСТИНСКИ ЛИДЕР“
Следваща ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА УЧАСТИЕ В КОЛЕДНИЯ БАЗАР СЕ ПРИЕМАТ ДО 14 ДЕКЕМВРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОЗДРАВИ ЗДРАВНИТЕ РАБОТНИЦИ ПО СЛУЧАЙ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ЗДРАВЕТО

Областният управител поздрави здравните работници послучай Световния ден на здравето Областният управител Чавдар Божурски поздрави работещите в здравеопазването със Световния ден на здравето и Деня на здравния работник. „Винаги сме

Новини Сливен

ПОРЕДНИЯТ ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР В СЛИВЕН ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 17 ДЕКЕМВРИ

Десетият фермерски пазар за производители от Сливен и региона е насрочен за 17 декември, събота. Обичайно, той ще се проведе пред сградата на Общината – от 9 до 18.30 ч.

Новини Сливен

РДГ ИЗВЪРШВА ПРОВЕРКИ ЗА СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ СРЕЩУ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА АЧС ПО ВРЕМЕ НА ЛОВ

Служителите на Регионалната дирекция по горите започнаха проверки дали се спазват мерките срещу разпространението на заболяването „африканска чума по свинете“ по време на лов на диви прасета, съобщи директорът Златка