СТЕФАН РАДЕВ: СЪВЕТНИЦИ ОТНОВО БЛОКИРАХА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ЧИСТОТА, А НЕ ДАВАТ АЛТЕРНАТИВНИ РЕШЕНИЯ
21.12.2023 809 Прегледи

СТЕФАН РАДЕВ: СЪВЕТНИЦИ ОТНОВО БЛОКИРАХА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ЧИСТОТА, А НЕ ДАВАТ АЛТЕРНАТИВНИ РЕШЕНИЯ

„Различията в общинския съвет още не са преодолени. Все още някои съветници се водят от политическите страсти и интересите на отделните партии, загърбвайки интересите на гражданите“, така кметът на Сливен Стефан Радев коментира позицията на част от общинските съветници да не подкрепят отново план-сметката за чистотата за 2023 и 2024 година. Той допълни, че тези, които блокират дейностите, не дават алтернативни решения. Радев обясни, че, ако Общината се движи по план-сметката от 2023 година, означава да бъде ограничен обхватът на дейностите по чистота. „Надявам се във времето повече общински съветници да започнат да решават проблемите на гражданите, а не на една или друга партия“, категоричен бе градоначалникът.

В отговор на медиен въпрос, свързан с нерегламентираните сметища, Радев заяви, че в  план-сметката за чистотата догодина Общината е предвидила да бъдат отстранени повече нерегламентирани сметища и затова разходите за тази дейност са били завишени. „Засилваме отдела по екология“, съобщи кметът. Ще бъде назначен още един инспектор.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ПОДКРЕПИ БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАУЗА В ПОДКРЕПА НА ДЕТЕ ОТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

3 В 1 ПО СЛИВЕНСКИ

3 в 1. Така се нарича не само известна марка кафе. В Сливен има офис, в който съжителстват политическа партия – без име, централа на коалиция в общинския съвет и

Новини Сливен

ЛЕК АВТОМОБИЛ СЕ ОБЪРНА ДО СЕЛО ГОРНО АЛЕКСАНДРОВО

През вчерашния ден в дежурната част на РУ-Сливен са постъпили 7 сигнала за възникнали леки пътни  произшествия. От екип на сектор „Пътна полиция“ е обслужено едно произшествие с обърнал лек

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

Днес 31.05 /петък/ поради авария е прекъснато водоподаването в района на кв. „Звездите“ и ул.“Елисавета Багряна“ до 15.30ч. ВиК-Сливен се извинява на своите потребители за причиненото неудобство.