СТЕФАН РАДЕВ: СТРАТЕГИЧЕСКА ГРЕШКА И ЛОШ СИГНАЛ КЪМ ИНВЕСТИТОРИТЕ Е ОТХВЪРЛЕНОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ИНДУСТРИАЛНИЯ ПАРК
23.02.2023 1137 Прегледи

СТЕФАН РАДЕВ: СТРАТЕГИЧЕСКА ГРЕШКА И ЛОШ СИГНАЛ КЪМ ИНВЕСТИТОРИТЕ Е ОТХВЪРЛЕНОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ИНДУСТРИАЛНИЯ ПАРК

Като стратегическа грешка и изключително разочароващо определи кметът Стефан Радев решението на Общинския съвет в Сливен да не приеме предложението за създаване на търговско дружество „Индустриален парк“.

„Надявам се да не е направена стратегическа грешка от Общинския съвет, която да даде отражение в бъдеще и дано нищо да не е изгубено, защото индустриалният парк е стратегически и ключов проект за нашия регион и за страната“, каза той. Стефан Радев смята, че решението дава лош сигнал към средата на инвеститори и най-вероятно ситуацията с наближаващите избори са причина за липсата на подкрепа. Той подчерта, че не е нормално да се поставят конюнктурни и партийни интереси над дългосрочните и стратегически интереси на града.

„Не мога да го обясня по друг начин, защото не чух смислени аргументи. За мен най-големият проблем по принцип, който съществува в Сливен и страната, са ниските доходи на хората. Ако има проект, по който сме работили и дългосрочно да се върви в посока за увеличаване на доходите на хората, това е именно развитието на индустриалния парк, привличането на инвеститори, които имат индустрии с по-висока добавена стойност и могат да плащат по-високи заплати. И когато правим реални стъпки и действия, за да променяме града си и средата, си намираме странни оправдания да отлагаме“, каза Радев.
Той заяви пред журналисти, че много усилия са вложени в тази идея и няма да се откаже и ще продължи да се бори за изграждането на индустриалния парк.

Създаването на търговското дружество е необходимо за вписването му в регистъра на индустриалните паркове в България. Очаква се в края на лятото да бъдат отворени мерките, по които Общината да кандидатства за привличане на инвестиции, които да се инвестират в индустриалната зона.
„За да можем изобщо да кандидатстваме, дотогава задължително трябва да сме вписани в регистрите. Има редица стъпки, които трябва да извървим, защото го правим занапред, когато може би никой от нас няма да е в администрацията“, каза от трибуната Стефан Радев.

При регистрацията на търговското дружеството то трябва да има назначен управител. Предложена за временен управител е Христина Митева – бивш управител на пазара за плодове и зеленчуци, с образование „стопанско управление“ и 10-годишен управленски опит.

„Не чух друго предложение за управител. Ако беше посочено друго име и срещу него сигурно щяхме да сме против Така или иначе до шест месеца трябва да проведем конкурс за управител. Не можем да му даваме голяма заплата, защото дружеството няма да има приходи“, каза Стефан Радев.
Той благодари на всички 18 съветника, които гласуваха „за“. Имаше 3 гласа  против и 15 гласа „въздържали се“.

Предишна ГЕОРГИ БАЛАБАНОВ ПОВЕЖДА ЛИСТАТА НА БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД В СЛИВЕН
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН ДАРЯВА 50 ХИЛЯДИ ЛЕВА ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА В ТУРЦИЯ И В СИРИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СОЦИАЛНИ УСЛУГИ, ПРЕДЛАГАНИ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН, ПОПАДНАХА ВЪВ ФОКУСА НА СПЕЦИАЛНОТО ИЗДАНИЕ „КАТО ДВЕ КАПКИ ВОДА ЗА ВСЯКО ДЕТЕ“

Социални услуги, предлагани в община Сливен, попаднаха във фокуса на специалното, благотворително издание на предаването „Като две капки вода за всяко дете“, което се излъчи на 12,13 и 14 февруари.

Новини Сливен

ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА: ЩЕ СЪДЕЙСТВАМ НА ВСЕКИ, КОЙТО ИСКА ДА ОТВОРИ СВОЯ ПРАКТИКА ЗА ЗДРАВНИ ГРИЖИ В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Нова Загора Галя Захариева се срещна с жителите на село Богданово. „Надежда получих днес на срещата в Богданово. Благодаря на всеки от жителите

Новини Сливен

ДВАМАТА ПЪРВИ В СЛИВЕН НЕ СА ПОЛЗВАЛИ КОМАНДИРОВЪЧНИ ОТ НАЧАЛОТО НА МАНДАТА

Двамата първи мъже в Община Сливен не са ползвали командировъчни при своите служебни пътувания извън града. Кметът Стефан Радев и председателят на общинския съвет Димитър Митев не са получавали парите