СТЕФАН РАДЕВ: СПОРТЪТ ТРЯБВА ДА Е ЧАСТ ОТ ЖИВОТА НА ПОВЕЧЕ ДЕЦА
януари 13, 2021 972 Прегледи

СТЕФАН РАДЕВ: СПОРТЪТ ТРЯБВА ДА Е ЧАСТ ОТ ЖИВОТА НА ПОВЕЧЕ ДЕЦА

Общинската политика за ползване на спортните бази е да ги предоставя безвъзмездно на клубовете, като Общината заплаща всички средства по поддръжката – отопление, ток, технически персонал, ремонти и др. Това безспорно поражда голям интерес, а клубовете са значително повече от общинските зали, заяви кметът Стефан Радев по време на първата за тази година среща с журналистите.

Поради тази причина миналата година Общината въведе критерии за ползване на базата, като основният от тях е броят на децата, които спортуват в съответните клубове.

„Това е обективният критерий – повече деца в клубовете. Нашата задача като Община е спортът да е част от живота на по-голям брой деца. Именно това е залегнало в Наредбата ни като критерий, защото освен заплащането на разходите за залите, Общината отделно отпуска средства и за финансиране на клубовете. С развитието на професионалните спортисти се занимават федерациите и спортните клубове“, каза още кметът.

Той информира, че за ползване на ремонтираната зала „Асеновец“ документи са подали един клуб по джудо и един по бокс, като базата е предоставена на клуба по джудо заради големия брой деца, които го посещават.

„Ако клубът по джудо не беше кандидатствал, залата щеше да се ползва от клуба по бокс, независимо, че броят на децата му е много малък за капацитета на залата. Да изберем клуба с по-малък брой деца би било некоректно към общността и града като цяло“, допълни Радев. Той подчерта, че не се изключва вариант двата спорта да се помещават на едно място за сметка на удобството. Търси се и вариант за спортна база за бокс. В разговор с министъра на младежта и спорта кметът е получил уверението му за готовност да помогне с финансиране за оборудване на подходящо помещение.

Стефан Радев припомни, че Общината има идея за изграждане на многофункционална спортна зала, тъй като има интерес към спортните бази.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща В ОБЛАСТ ЯМБОЛ ИМА НАВОДНЕНИ КЪЩИ И ДВОРОВЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НА 6 МАЙ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ТРАДИЦИОННИЯТ СЪБОР В СЕЛО ЖЕЛЮ ВОЙВОДА

След 2-годишно прекъсване, в село Желю войвода отново се организират празнични прояви по повод събора на селото –  6 май, Гергьовден. Събитието ще се проведе на стадиона. Предвидена е музикална

Новини Сливен

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСТАНЯВАНЕТО НА ЛИЦА ОТ УКРАЙНА, ТЪРСЕЩИ ВРЕМЕННА ЗАКРИЛА

Всички бягащи от военните действия в Украйна, влезли в страната ни от 24 февруари насам, получават временна закрила, съобщиха от Областния кризисен щаб в Сливен, създаден във връзка с кризата

Новини Сливен

ЗАБРАНЯВА СЕ ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ДОМАШНИ ПТИЦИ НА ОТКРИТО

Със заповед на областния управител Чавдар Божурски са разпоредени мерки за повишена епизоотична готовност по отношение на болестта „инфлуенца по птиците“.  Мерките бяха разгледани на заседание на областната епизоотична комисия, което