СТЕФАН РАДЕВ: СЛИВЕН ИМА 8 ПРОЕКТА С ИНВЕСТИЦИИ ЗА НАД 50 МИЛИОНА ЛЕВА, ПРЕДВИДЕНИ В ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ
06.01.2024 2055 Прегледи

СТЕФАН РАДЕВ: СЛИВЕН ИМА 8 ПРОЕКТА С ИНВЕСТИЦИИ ЗА НАД 50 МИЛИОНА ЛЕВА, ПРЕДВИДЕНИ В ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ

Тази година общините стартират с много сериозни предвидени инвестиции в държавния бюджет. Община Сливен има осем проекта за над 50 милиона лева, като 35 от тях са за тази година“. Това заяви кметът Стефан Радев по време на представяне на големите проекти на общините Сливен, Котел и Нова Загора, заедно с колегите си Коста Каранашев и Галя Захариева днес с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов край Медвен.
19 млн. лв. ще се използват за асфалтирането на улиците в кв. „Речица“. „Това е най-важното, което трябва да се направи след изпълнението на водния цикъл“, каза Стефан Радев.
Ще се изпълняват и три проекта за благоустрояване на терени в кварталите „Дружба“, „Българка“ и „Клуцохор“ в Сливен. Заложените средства за тях са над 8 млн.
 Над 16,5 млн лв ще се инвестират в цялостното обновяване на Колодрума в Сливен. Целта е възстановяване и превръщането му в многофункционално и модерно спортно и културно съоръжение. Ще бъде поставена подходяща настилка за тренировки и състезания по пистово колоездене. „Това е проект, по който работим от няколко години и вече е готов“, информира кметът.
Ще се извърши и текущ ремонт на бул. „Цар Симеон“ в Сливен. Стойността на този проект е 2 млн лв. Последно булевардът е ремонтиран преди 20 години.
4,5 млн. са предвидени за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Гавраилово, където живеят 1400 души.
Допълнително водоснабдяване ще бъде изградено и в село Градско. Стойността на проекта е 2 млн 170 000 лв. В момента село Градско е водоснабдено от два каптирани водоизточника с малък дебит и съществуващ водоем. В селото живеят 433 души и тези водни количества са крайно недостатъчни, за нуждите на хората, особено през летните месеци.
Кметът благодари на парламентарната група на ГЕРБ и на  Бойко Борисов, за приноса им за отпускане на немалко средства за общините в България.
Предишна ДЖУДИСТИ РАЗВЯХА СЛИВЕНСКО ЗНАМЕ В ЛЕДЕНИТЕ ВОДИ НА ТУНДЖА
Следваща ЛИДЕРЪТ НА ГЕРБ БОЙКО БОРИСОВ СЕ СРЕЩНА С КМЕТОВЕТЕ ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДОРА КУРШУМОВА: ДА ДАДЕМ ШАНС ЗА ТРЕТИ МАНДАТ НА СТЕФАН РАДЕВ!

През изтеклите два мандата като кмет на Сливен Стефан Радев доказа много важни неща – че е честен, че не злоупотребява с власт, че държи на финансовата дисциплина. Това заяви

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН РАЗРЕШИ ДЪЛГОГОДИШЕН ПРОБЛЕМ С КАНАЛИЗАЦИЯТА НА БЛОК 35 В КВ. „ДРУЖБА“

Община Сливен разреши дългогодишен проблем с канализацията на блок № 35 в кв. „Дружба“. Старите, затлачени, с малка проводимост тръби, са подменени с нови. Изградено е и ново трасе за

Новини Сливен

МЪЖ ЗАГИНА СЛЕД УДАР НА АВТОМОБИЛ В КАРУЦА КРАЙ БЛАТЕЦ

На 7 октомври, около 16,35 часа, е получен сигнал за пътно произшествие с пострадали на път I-6. Инцидентът е станал на км.408,500, в района на разклона за село Блатец. Лек