СТЕФАН РАДЕВ: СЛИВЕН ИМА ПОТЕНЦИАЛ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ И ТРЯБВА ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАМЕ ОТ НЕГО
август 14, 2020 1209 Прегледи

СТЕФАН РАДЕВ: СЛИВЕН ИМА ПОТЕНЦИАЛ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ И ТРЯБВА ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАМЕ ОТ НЕГО

Едно от направленията, които ще бъдат активни за инвестиции в Европа през следващите години, е възобновяемата енергия и Сливен трябва да се възползва от потенциала си за производство на зелена енергия. Това заяви кметът Стефан Радев по време на общественото обсъждане на изпълнението на общинския бюджет за 2019 година.

„Предстои съвсем скоро, надявам се до края на годината, да излезем с инициативи, ние като община, да се възползваме от очакваното раздвижване на този пазар заради амбициозния план на Европейския съюз със Зелената сделка. Вече е ставало дума за идеята ни чрез летището и други урбанизирани терени да търсим възможности да генерираме приходи за общината от производство на зелена енергия“, каза Стефан Радев.

Той подчерта, че в момента инвестиционната картина е сложна и неясна заради световната криза с Ковид-19 и икономическите последствия от нея. Затова общината трябва да използва всяка възможност, за да се предпази от по-сериозните рискове, сред които е тенденцията към приключване на въглищната промишленост. По думите му се предвижда насочване на сериозни ресурси за алтернативни енергийни източници към тези региони, които ще понесат последствията от това.

„Със сигурност сме в много нова и различна ситуация, не е ясно колко дълбоко ще е отражението на икономическата криза, която възникна като последствие от здравната криза в света. Най-лошият сценарий е силно да се ограничат инвестиционните активности на бизнеса, което да повлияе на параметрите по заетостта и доходите на хората. И затова, трябва да взимаме решенията си с оглед на най-големите рискове“, подчерта кметът.

 

Предишна БОРИСОВ ПОИСКА СВИКВАНЕ НА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ, СЛЕД КОЕТО СЕ ОТТЕГЛЯ ОТ ПОСТА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПЕПА ЧИЛИКОВА ПОЗДРАВИ БЪЛГАРСКИЯ ЧЕРВЕН КРЪСТ В СЛИВЕН

Днес се проведе областното Отчетно събрание на Български Червен кръст в Сливен. На него присъстваха гости от областта и София. Сред присъстващите беше и заместник-кметът Пепа Чиликова. „За мен е

Новини Сливен

СИНЯТА ЗОНА В СЛИВЕН СТИГА ДО ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА

Подзона 10, приета с решение на Общински съвет – Сливен ще бъде въведена от 1 декември. Тя включва южната част на територията между бул. „Христо Ботев“, бул. „Хаджи Димитър“ и

Новини Сливен

РЗИ – СЛИВЕН: НЯМА ЗДРАВОСЛОВЕН ПРОБЛЕМ С ДЕЦАТА ОТ УЧИЛИЩЕ „НЕОФИТ РИЛСКИ“ ТВЪРДИЦА

„Няма здравословен проблем с децата от училище „Неофит Рилски“ в град Твърдица. 12-те ученика са получили стомашно неразположение преди повече от 2 седмици, но не се е наложило хоспитализирането им.