СТЕФАН РАДЕВ: СЕГА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЩИНАТА СА ПОВЕЧЕ ОТ ВСИЧКО, КОЕТО Е ПРАВЕНО ПРЕЗ ГОДИНИТЕ

СТЕФАН РАДЕВ: СЕГА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЩИНАТА СА ПОВЕЧЕ ОТ ВСИЧКО, КОЕТО Е ПРАВЕНО ПРЕЗ ГОДИНИТЕ

По време на мандата ми като кмет на Община Сливен подобрихме качеството на социалните услуги, разширихме обхвата на потребителите и насочихме дейността към задоволяване на реалните им потребности. Общината ни се посочва като добър пример в това отношение за другите градове на страната и можем да се гордеем, че сме водещи в тази сфера. Това каза по време на пресконференция кандидатът от ГЕРБ за кмет на Сливен Стефан Радев. На събитието присъстваха и ресорни кандидати за общински съветници с номер 43 в бюлетината.

За четири години е извършено подобряване на социалната инфраструктура. Изграден е Центърът за незрящи, който се намира в квартал „Република“.

„Спомняте си руините на бившия Младежки дом, където сега се предлага услуга на най-високо ниво и може би е най-добрата за незрящи лица в страната. Отделно – потребителите на новото Защитено жилище бяха настанени в една самосрутваща се къща, а сега имат условия. Поне аз не знам да има по-добри в България като инфраструктура“, каза Радев.
По време на мандата са създадени още два нови центъра, разположени в напълно ремонтираното, изоставено преди години училище „Хаджи Димитър“ в квартал „Клуцохор“ – Център за обществена подкрепа и Център за деца с увреждания.
„Услугите в социалната сфера, които предлагаме сега, като брой и обхват са повече от всичко, което е правено през годините. Поставяме акцент върху дейности, насочени към задоволяване на конкретни проблеми и потребности на хората, а не раздаване на пари на калпак на големи групи от хора“, каза още Стефан Радев.

Той подчерта, че Сливен е водеща община и по отношение на Програмата за асистирана репродукция, средствата за която са увеличени, както и броят на опитите на двойките и е премахнато изискването на имат граждански брак.
„В момента бюджетът на програмата ни е колкото на София. Подпомогнати са 135 двойки и 60 българчета са се родили благодарение на подкрепата на Общината“, допълни той.

Кандидатът за общински съветник от ГЕРБ д-р Димитър Павлов представи приоритетите в програмата, касаещи социалната политика – построяване на нова детска ясла, центрове за грижа за лица с умствена изостаналост и за лица с психични разстройства, кризисен център за временно настаняване жертви на домашно и за първи път – център за временно настаняване на бездомни лица.
В начално училище „Антон Иванов“, чиято сграда също се руши от години, ще се изгради социален център за деца с увреждания с потребност от постоянни медицински грижи, на които ще се предлага комбинирана специализирана помощ. Предвижда се и разширяване на социалните политики в областта на патронажната грижа, в която има голям ръст на потребителите по време на 4-годишния мандат на Стефан Радев.

Политиката по време на неговото управление беше насочена към намаляване на средствата за социални услуги от бюджета на общината, за сметка на осигуряване на външно финансиране с европейски средства. Така се извърши разширяване на услугата като брой потребители и намаляване на разходите от бюджета.

„Разбираме, че доста от нашите идеи, заложени в програмата, се споделят от други кандидати и това не е лошо. В говоренето се забелязват и обещания за неща, които ние вече сме свършили. Гордеем се, че сме постигнали ниво, което ни прави водеща община в страната“, каза в заключение Стефан Радев.

Предишна ПРЕВАНТИВНИ МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНО ПРОТИЧАНЕ НА НОВИЯ ЛОВЕН СЕЗОН ЗА МЕСТЕН ДРЕБЕН И ЕДЪР ДИВЕЧ
Следваща РДПБЗН - СЛИВЕН ПРЕДУПРЕЖДАВА: ИДВА МНОГО ДЪЖД И СИЛЕН ВЯТЪР

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА НА БОРИС ДАМЯНОВ В ГАЛЕРИЯ „МАЙ“

На 2 март от 18 ч. в галерия „Май” ще бъде открита самостоятелната изложба на Борис Дамянов. Той ще покаже акварели, нарисувани през последните две години. Борис Дамянов е роден  на

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ЗА КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ФИРМА „ШАКЛИЯН”

С настъпването на един от най-прекрасните християнски празници ръководството на фирма „Шаклиян“ поздравяват своите клиенти, контрагенти и служители с настъпващите Коледни и Новогодишни празници! Нека има преди всичко здраве за

Новини Сливен

ПОХИТИТЕЛЯТ НА БАНКЕРКИТЕ ОТ „ИНВЕСТБАНК“ ИСКА ПРЕДСРОЧНО ОСВОБОЖДАВАНЕ

„Излежах присъдата си и преосмилих живота си.“ С такъв аргумент Стефан Стефанов се обръща към съда с искане за предсрочно освобождаване. Стефанов е осъден на 15 години затвор през 2011 г. заради опита