СТЕФАН РАДЕВ ПРИ СРЕЩАТА СИ С ОПЕРНАТА ПРИМА ТАТЯНА ШИВАРОВА: СЛИВЕН ВИНАГИ СЕ РАДВА ДА ВИ ПОСРЕЩНЕ
18.05.2023 986 Прегледи

СТЕФАН РАДЕВ ПРИ СРЕЩАТА СИ С ОПЕРНАТА ПРИМА ТАТЯНА ШИВАРОВА: СЛИВЕН ВИНАГИ СЕ РАДВА ДА ВИ ПОСРЕЩНЕ

 

Броени часове преди днешния концерт на родна сцена, световноизвестната оперна певица Татяна Шиварова се срещна с кмета Стефан Радев. Тя бе в компанията на съпруга си пианистът и диригент Марцио Фуллин и на  тенора  Фабио Армилиато, с които оперната прима ще си партнира на сцената тази вечер в зала „Сливен“. От дълги години Татяна Шиварова живее и твори между Италия и Сливен. Дългогодишната й музикална и творческа кариера преминава по световните сцени и се радва на забележителни постижения.

„За мен е удоволствие да ви посрещна и да ви приветствам с „Добре дошли!“ към чуждестранните гости, а към вас – на родна земя! Радвам се, че концертът ви тази вечер е част от програмата ни Майски дни на културата „Сливенски огньове“ и съм убеден, че ще предизвика истински фурор! Сливен е винаги щастлив да ви посрещне!“, приветства гостите сливенският градоначалник. Той отбеляза, че в своята история Сливен има с какво да се гордее и името на Татяна Шиварова е част от съвременната история и култура на града  под Сините камъни. Кметът използва случая да я приветства, че в своята ангажираност с концертите, тя посвещава част от времето си и на майсторски класове, в които обучава младите хора на любов и познание към оперното изкуство.

На свой ред гостите благодариха за поканата и топлото посрещане. Съпругът на оперната прима Марцио Фуллин отбеляза, че при всяко свое посещение намира Сливен все по-красив и подреден. Той поздрави кмета Радев за ремонта на зала „Сливен“, който е преобразил изцяло пространството и е придал на залата съвсем нов и различен облик и впечатляваща акустика.

Най-добри пожелания и благодарност към домакините отправи и Фабио Армилиато, който ще стъпи за първи път на сливенска сцена. Армилиато е един от най-известните тенори на международната оперна сцена в продължение на повече от три десетилетия и разпознаваем от публиката, благодарение на забележителния си глас.  Като посланик на град Генуа той изпрати специални поздрави на Стефан Радев от името на италианския градоначалник Марко Бучи.

„Светът в музика“ – е озаглавен концертът, който примата подготвя и ще изнесе пред сливенската публика тази вечер в зала „Сливен“.

На срещата с кмета присъства и зам.кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

Предишна КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПРИВЕТСТВА УЧАСТНИЦИТЕ В ЗАСЕДАНИЕТО НА КАМАРАТА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„СМЯНА НА КАРАУЛА“ В ИНФЕКЦИОЗНОТО ОТДЕЛЕНИЕ НА МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН

В COVID отделението на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен има смаяна на караула, научи Sliveninfo. Новите лекари там са д-р Димитър Гривов и д-р Яница Димитрова, които иначе работят

Новини Сливен

ЗАДИГНАХА 2800 ЛЕВА ОТ ДОМ В НОВА ЗАГОРА

Криминалисти работят по домова кражба в град Нова Загора. За времето от 12,00 до 15,30 часа на 5 декември неизвестен извършител е проникнал през незаключена врата в жилище, обитавано от

Новини Сливен

ГОЛЯМ ПОЖАР В РАЙОНА НА ТЕЦ-СЛИВЕН

Голям пожар в района на ТЕЦ-Сливен избухна в понеделник вечерта. „В двора на топлоцентралата горят бали, нашите огнеборци правят всичко възможно огънят да не достигне до сградите“, заяви пред Sliveninfo