СТЕФАН РАДЕВ ПРИСЪСТВА НА ОТКРИВАНЕТО НА СПЕШНОТО ОТДЕЛЕНИЕ В МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР“
15.12.2023 730 Прегледи

СТЕФАН РАДЕВ ПРИСЪСТВА НА ОТКРИВАНЕТО НА СПЕШНОТО ОТДЕЛЕНИЕ В МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР“

Кметът Стефан Радев присъства на откриването на спешното отделение в МБАЛ „Хаджи Димитър“. Той поздрави екипа на болницата за всеотдайността, с която работи, както и за устрема за развитие и усъвършенстване.

„Община Сливен направи много, за да го има днес това отделение. Ще продължаваме да помагаме на всички, които се развиват, които гледат напред“, заяви кметът.

Той благодари на екипа затова, че ежедневно се бори за живота и здравето на гражданите на Сливен.

„На всички наши съграждани пожелавам състоянието им да не налага спешна помощ, но когато е необходимо, да могат да разчитат на по-качествена и по-адекватна помощ, каквато е голямата цел на всички инвестиции, които се правят в здравеопазването“, допълни Радев.

„Правилната преценка при разпределяне на болните за настаняване в здравно заведение е съществен фактор. В първите часове на съдовите заболявания точното и експертно действие е от жизнена важност за пациента“, отбеляза управителят на болницата доктор Пенко Пенков.

Специализираното спешно отделение e второто в общината. Разполага с кардиоцентър и мозъчно-съдов център за неотложна реакция при инфаркт, инсулт и други остри съдови заболявания. В него има 4 интензивни легла и триаж с 2 места за постоянно наблюдение.

На церемонията присъстваха още областният управител Маринчо Христов, изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Васислав Петров, началникът на ВMA-Сливен полк. д-р Илиан Комитов, директорът на РЗИ-Сливен д-р Николина Иванова, завеждащият ЦСМП-Сливен д-р Мариета Божидарова, председателят на БЛС-Сливен д-р Богдан Сотиров, управителят на ДКЦ 1 д-р Атанас Грунов, преподаватели в Медицински колеж-Сливен и здравни специалисти.

Отец Евгений от храм „Св. Димитър Солунски“ отслужи водосвет за здраве.

 

Предишна КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ НА ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС - СЛИВЕН ЩЕ СЕ СЪСТОИ НА 18 ДЕКЕМВРИ - ПОНЕДЕЛНИК
Следваща ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СВИКА СРЕЩА ВЪВ ВРЪЗКА С ОБЯВЕНИЯ "ЖЪЛТ КОД" ЗА ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ЗА ПРАЗНИКА НА СЛИВЕН ОТ ПЛАМЕН ИВАНОВ, УПРАВИТЕЛ НА ФИРМА „ЗЛАТНА БЕЛКА“

Уважаеми съграждани, За мен е чест да ви поздравя по случай празника на град Сливен – Димитровден! Приемете моите пожелания за здраве, бодрост, щастие и благоденствие! Със закрилата на Свети

Новини Сливен

КОНЦЕРТ НА МАРИЯ КАРАИВАНОВА НА 27 АВГУСТ ПО ПРОЕКТ „ЗАВРЪЩАНЕ В МИНАЛОТО”

Проектът „Завръщане в миналото“ на фондация „Добродетел“ продължава с още интересни събития. На 27 август от 19 ч. пред галерия „Седем“ започва инициативата „Две следи“, в която ще се слеят

Новини Сливен

ОБЩИНА КОТЕЛ ОРГАНИЗИРА ДЕТСКИ КОНКУРС ЗА ИЗРАБОТКА НА НАЙ-КРАСИВА МАРТЕНИЦА – УКРАШЕНИЕ

Участие в състезанието могат да вземат деца и ученици на възраст от 7 до 14 години. Всяка мартеница трябва да бъде оригинална авторска творба. Всеки участник може да се състезава