СТЕФАН РАДЕВ ПРИЗОВА ЗА ОТГОВОРНО ПОВЕДЕНИЕ, ОБЩИНАТА ПРОДЪЛЖАВА С МЕРКИТЕ ЗА НЕРАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА КОРОНАВИРУС
март 17, 2020 701 Прегледи

СТЕФАН РАДЕВ ПРИЗОВА ЗА ОТГОВОРНО ПОВЕДЕНИЕ, ОБЩИНАТА ПРОДЪЛЖАВА С МЕРКИТЕ ЗА НЕРАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА КОРОНАВИРУС

Община Сливен продължава с изпълнението на предприетите мерки във връзка с неразпространението на коронавирус. Вече се извършва дезинфекция на обществени места, детски площадки, пазара, автогарата и други. В тази връзка, по време на редовното заседание на Общинския кризисен щаб тази сутрин, кметът Стефан Радев апелира всички родители да се съобразят с това и по възможност да избягват събиране на такива места.

„Тази кампания на Община Сливен ще продължи. Искам да помоля всички родители да се въздържат от ползване на детските площадки от децата. Знаете, е там се докосват всички съоръжения. Нека направим допълнително усилие да предпазим и най-малките от зараза. Въпреки това ние ще продължим да дезинфекцираме тези лощадки“, каза кметът. Той призова родителите също да ограничат излизането на деца и ученици след 19 часа по улиците на града или по места, където традиционно се събират децата.

Това е мярка и за предпазване на тях от зарази, и за предпазване от разпространение на заразата“, добави Радев и припомни, че във връзка с мерките от понеделник, са затворени спортните площадки, парковете „Юнак“ и „Асеновец“.

Стефан Радев посочи, че вече се извършва доставка по домовете на хранителни стоки от първа необходимост и медикаменти на самотно живеещи, трудноподвижни и възрастни хора. Има и обаждания от много хора, които искат да станат доброволци. По-късно общината ще обяви телефон, на който могат да се запишат и при необходимот ще бъдат търсени да се включат в кампанията. Вече има и фирми, които искат да се включат с помощ. Ще бъде обявена и банкова сметка на общината за помощ в борбата със заразата.

„Няма основание за паника. Мерките се изпълняват. Все още нямаме случай на заразен на територията на общината. Надяваме се това да остане така и занапред. Всички обаче трябва да продължим да полагаме усилия, за да спасим нашия град, нашите възрастни хора и всички хора въобще на територията на Община Сливен от заразяване. Призовавам всички за отговорно поведение.

Днес специално искам да се обърна и да благодаря на всички медицински работници, лекари, медицински сестри, санитари, ръководители за усилията, които полагат да работят в тази напрегната обстановка и да гарантират живота и здравето на хората. Благодаря ви!“, каза в заключение кметът Стефан Радев.

Предишна БДС - СЛИВЕН ВРЕМЕННО ПРЕУСТАНОВЯВА ОРГАНИЗИРАНИЯ ПРИЕМ
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАПИСВА ДОБРОВОЛЦИ И ОБЯВИ БАНКОВА СМЕТКА ЗА БОРБА С КОРОНАВИРУСА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДОСТАВЧИК НА ХЛЯБ ОТИВА НА СЪД ЗА СМЪРТ НА ПЪТЯ

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Божидар Г (на 22 г.). Той е подсъдим за това, че 13.10.2016г. в гр. Шивачево, обл. Сливен, при управление на моторно превозно средство

Новини Сливен

НАП ЗАТВОРИ ЕДИН ОТ НАЙ – ПОПУЛЯРНИТЕ МАГАЗИНИ ЗА КИТАЙСКИ СТОКИ В СЛИВЕН

НАП- Бургас затвори един от най-популярните магазини за китайски стоки в Сливен. Той се казва „Китайски свят“ и се намира до блок № 1 в кв. „Българка“, на кръстовището между

Новини Сливен

ВОДАЧ НА АУДИ Е ХВАНАТ С НАРКОТИЦИ

Полицейски служители на РУ-Сливен са установили водач, употребил наркотични вещества. На 11 април, около 21,30 часа, в град Сливен полицейски патрул спира за проверка лек автомобил „Ауди А3“, управляван от