КМЕТЪТ НА СЛИВЕН ЗАРЯЗА ЛОЗЯТА НА ЕДУАРДО МИРОЛИО КРАЙ СЕЛО ЕЛЕНОВО

КМЕТЪТ НА СЛИВЕН ЗАРЯЗА ЛОЗЯТА НА ЕДУАРДО МИРОЛИО КРАЙ СЕЛО ЕЛЕНОВО

Кметът на Сливен Стефан Радев участва в празничното зарязване на лозята в село Еленово. Ритуалът се организира от Националната лозаро-винарска камара в лозовите масиви на винарска изба „Едуардо Миролио“.

„Като кмет на община Сливен искам да благодаря на най-големия инвеститор в нашия регион – Едуардо Миролио, за всичко, което прави за индустрията на нашия град и за поредната инвестиция – винарната, която през годините се утвърди като една от най-добрите в България. Пожелавам на добър час и нека годината бъде успешна и благодатна за българските лозари  и винопроизводители“, каза кметът Стефан Радев.

От своя страна Едуардо Миролио подчерта, че традицията на винопроизводството в региона е хилядолетна и я следва със създаването на винарната.

„Независимо от всичко, което ни заобикаля в политически план и в глобален аспект, най-важното и основното е природата и това, което ни събира тук, на това изключително събитие“, каза той.

На ритуалното зарязване на лозята в Еленово присъстваха още зам.-председателят на 47-о Народно събрание Ива Митева, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното, Йордан Чорбаджийски, представители на институции, общини и др.

Предишна СВЛАЧИЩЕТО В КАЧУЛКА Е В ДОБРО СЪСТОЯНИЕ, НЯМА ДАННИ ЗА АКТИВНОСТ
Следваща С 30% ПО-МАЛКО БОЛНИ БЯХА РЕГИСТРИРАНИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИ АДВОКАТ ПРИЕМА ПОЗДРАВИ ЗА РОЖДЕН ДЕН

Сливенският адвокат Делян Бомбалов приема днес поздрави за своя рожден ден. Бившият офицер от полицията и армията става на 52 години. Той вече направи първата почерпка на свои приятели, които

Новини Сливен

ОТНОВО ВАНДАЛСКИ НАБЕЗИ НА ОБЩЕСТВЕНИ ОБЕКТИ В СЛИВЕН

Отново са констатирани вандалски прояви на обекти за обществено ползване в Сливен, съобщават от Общинско предприятие „Озеленяване“. От там уточниха, че този път става въпрос за автобусна спирка, намираща се

Новини Сливен

МЪЛНИЯ УНИЩОЖИ 40 ДЕКАРА ПШЕНИЦА

Новозагорски огнеборци спасиха 1500 декара житни посеви. Сигналът е получен на 6 юни в 15,39 часа за запален житен блок в землището на село Загорци. На място е изпратен дежурен