СТЕФАН РАДЕВ: ОСНОВНАТА ИДЕЯ ЗА НОВАТА УЛИЦА Е РАЗВИТИЕТО НА РАЙОНА С БИВШИТЕ КАЗАРМИ
27.05.2024 575 Прегледи

СТЕФАН РАДЕВ: ОСНОВНАТА ИДЕЯ ЗА НОВАТА УЛИЦА Е РАЗВИТИЕТО НА РАЙОНА С БИВШИТЕ КАЗАРМИ

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ в Сливен поставя началото на бъдещото развитие на терените с бившите казарми. Това заяви кметът Стефан Радев пред журналисти по време на посещението си на готовия обект. Улицата вече е отворена за движение. Тя преминава през бившите военни поделения.

„Като стойност сумата за дейностите по целия обект е около два милиона лева. Около милион и триста хиляди са от държавния бюджет, а останалите са собствени средства. Това е финансовото изражение на проекта, а като организация, усилия и енергия, е въпрос на дълго планиране и подготовка. Основната идея е развитието на района на бившите казарми“, каза кметът.

Строителните дейности започнаха през октомври 2023 г. Изградиха се канализация и водопровод, велоалея, извърши се асфалтиране. Монтирани са камери за видеонаблюдение и осветление, засадена е растителност.

Новата улица облекчава трафика от кръстовищата на „Розова градина“ и „Илинденско въстание“. Зад паметника на Шести артилерийски полк, чието име вече носи улицата, е предвиден терен за преместване на пожарната. Кметът днес съобщи, че от МВР е получено писмо с искане за предоставяне на терена.

Предишна ВМРО: БЕЗ ПРОИЗВОДСТВО – НЯМА ДЪРЖАВА!
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ПРЕДОСТАВИ ТЕРЕН НА МВР ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВА ПОЖАРНА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЕТ И КРИТИК ОТ ЯМБОЛ ПРЕДСТАВИХА ТВОРБИТЕ НА СЛИВЕНСКИ АВТОРИ ЗА 2017 Г.

На 26 януари 2018г., в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, в рамките на първия за годината Петъчен литературен салон, за двадесети пореден път беше представена книжната продукция на сливенските автори за

Новини Сливен

ОТЕЦ ИВАН Е ПРИЕТ ЗА ЛЕЧЕНИЕ В РЕАНИМАЦИЯТА НА СЛИВЕНСКАТА БОЛНИЦА

Сливенският свещеник отец Иван Янков, който протестира срещу касацията на избор на нов митрополит, гладувайки повече от 7 денонощия, е приет за лечение в Отделението по реанимация на областната болница.

Новини Сливен

ВЪЗРАСТНИ МЪЖ И ЖЕНА СА В БОЛНИЦА СЛЕД КАТАСТРОФА

Мъж и жена – и двамата на 70 години, са приети в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен с травми, получени при катастрофа. Жената е в реанимация с гръдна травма и счупена