СТЕФАН РАДЕВ: ОСМИ МАРТ Е ИЗРАЗ НА БЛАГОДАРНОСТ И УВАЖЕНИЕ КЪМ ЖЕНАТА
08.03.2024 184 Прегледи

СТЕФАН РАДЕВ: ОСМИ МАРТ Е ИЗРАЗ НА БЛАГОДАРНОСТ И УВАЖЕНИЕ КЪМ ЖЕНАТА

В Международния ден на жената, който световната общност отбелязва всяка година на 8 март, кметът Стефан Радев поздравява дамите от община Сливен.

„Днешният ден отново ни дава повод да изразим уважението и признателността си към по-нежната половина от човечеството. Крехка, деликатна и в същото време толкова силна и всеотдайна, носеща и даваща живот!

Жената придава значение и осмисля всичко, което правим ние, мъжете. Всекидневният й труд и присъствие са специални, значими, тя вдъхновява, тя е опора и стимул.

Благодарим ви за грижите, за нашите деца, за вашите неуморни усилия, особено в днешните времена на предизвикателства. Вие сте смисълът на всяко семейство и неговите традиции. Бъдете здрави и нека има щастие и благополучие за вас и вашите близки! Честит празник!“, завършва поздравлението си сливенският градоначалник.

От 1914 г. отбелязването на празника в различните страни е на датата 8 март. Той се свързва в началото на века с борбата за политическо, икономическо и социално равноправие.

През 1977 г., Общото събрание на ООН решава 8 март да стане Международен ден за правата на жените и за мир.

Предишна ДАМИТЕ ОТ ШЕСТ СЕЛА В КОТЛЕНСКО ПРАЗНУВАХА ОСМИ МАРТ В АВАНС
Следваща ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ ПО СЛУЧАЙ 8-МИ МАРТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВРЪЧИХА НАГРАДИТЕ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС „ТОЗ, КОЙТО ПАДНЕ В БОЙ ЗА СВОБОДА, ТОЙ НЕ УМИРА…. „

Община Сливен връчи наградите от Националния ученически конкурс за есе, стихотворение, рисунка и мултимедиен проект „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира…“, посветен на 180-годишнината от рождението

Новини Сливен

КНИГАТА „ОТКРОВЕНИЯ“ НА ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ БЕШЕ ПРЕДСТАВЕНА В ЗАЛА „СЛИВЕН“

Георги Йорданов беше снощи в зала „Сливен“ за представянето на втората книга от поредицата му „Притаени мигове“. Книгата е озаглавена „Откровения“. „Защо да крия, че винаги когато погледна величествените Сини

Новини Сливен

СТРОИТЕЛНА ФИРМА С ГОЛЕМИ АМБИЦИИ СЕ ПОЯВИ В СЛИВЕН

Една малка строителна фирма, която има големи амбиции, се появи в Сливен. Тя се казва „Голдън Индъстри“ ЕООД. Неин управител е Иван Радев – млад бизнесмен, който не се спира