СТЕФАН РАДЕВ: ОБЯВИХМЕ НЕУЧЕБЕН ДЕН ЗАРАДИ ЗАПЛАХИ КЪМ УЧИЛИЩАТА, ТОВА Е ОТВРАТИТЕЛНА ПРОЯВА И ИСКАМЕ НАЙ-СТРОГИ НАКАЗАНИЯ!
март 28, 2023 1369 Прегледи

СТЕФАН РАДЕВ: ОБЯВИХМЕ НЕУЧЕБЕН ДЕН ЗАРАДИ ЗАПЛАХИ КЪМ УЧИЛИЩАТА, ТОВА Е ОТВРАТИТЕЛНА ПРОЯВА И ИСКАМЕ НАЙ-СТРОГИ НАКАЗАНИЯ!

За всички училища в община Сливен 28 март ще бъде неучебен заради получени заплахи на служебните мейли на по-голяма част от тях за поставено взривно устройство, съобщи кметът Стефан Радев. Предприети са незабавни мерки за извеждане на децата. Регионалното управление на образованието и полицията координират този процес. След това сградите  ще бъдат проверени от МВР.

„Използвам случая да кажа: отвратителна е тази проява! Надявам се да бъдат установени извършителите и да има наистина строги наказания за хора, които си позволяват по този начин да смущават образователния процес и да стресират толкова много хора – и деца, и учители…“, коментира кметът. „Много е важно децата да учат, да са в училище. Това е буквално кражба от бъдещето на тези деца и от спокойствието на хората! Не мога да го свържа случилото с каквото и да е. Прилича ми неуравновесена и злонамерена проява. Каквито и да са мотивите на този, който го прави, надявам се да получи най строго наказание!“, каза още Стефан Радев.

Според първоначалната информация, заплахите са получени около 9 часа днес. Злоумишлените съобщения са били изпратени и на официалните мейли на училищата в малките населени места на общината. След като приключи проверката на МВР в сградите и ако не бъдат установени заплахи за здравето на децата и учениците, учебният процес ще продължи нормално на 29 март.

Предишна КМЕТЪТ НА СЛИВЕН ОБЯВИ ДНЕШНИЯ 28 МАРТ ЗА НЕУЧЕБЕН ДЕН
Следваща БИВШИЯТ КМЕТ НА НОВА ЗАГОРА НИКОЛАЙ ГРОЗЕВ СТАВА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН ПОСМЪРТНО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА ТВЪРДИЦА СТАРТИРА ПРОЕКТИ ЗА 7,2 МИЛИОНА ЛЕВА

Ремонт на част от улиците в Твърдица и подмяна на цялата водопроводна мрежа на с. Сборище са заложени като проекти за малката подбалканска община. За реализацията им са осигурени средства, съобщи

Новини Сливен

ПЪТИЩАТА В ПЛАНИНСКАТА ЧАСТ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН СА ЗАСНЕЖЕНИ И ОБРАБОТЕНИ

Главните пътища в планинската част на Сливенска област са заснежени и обработени. В нощта срещу 10 януари са работили 48 машини, съобщиха от Областното пътно управление. Най-много сняг е паднал

Новини Сливен

ТРИМА ЗАДЪРЖАНИ ПРИ АКЦИЯ СРЕЩУ ДРОГАТА В НОВА ЗАГОРА

Акцията е осъществена на 24 и 25 ноември с цел противодействие на наркоразпространението. В хода на операцията на 24 ноември в близост до ЖП гарата в град Нова Загора криминалисти