СТЕФАН РАДЕВ: ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ПОДКРЕПЯ ДЕЙНОСТТА НА ДОБРОВОЛНИТЕ ФОРМИРОВАНИЯ
19.04.2024 829 Прегледи

СТЕФАН РАДЕВ: ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ПОДКРЕПЯ ДЕЙНОСТТА НА ДОБРОВОЛНИТЕ ФОРМИРОВАНИЯ

Селата Младово и Бинкос бяха домакини на срещите на кмета Стефан Радев с доброволци от новите формирования „Циклон“ и „Вихър“ в община Сливен. Днес градоначалникът връчи на всеки от тях защитната екипировка и карта на доброволеца за легитимация. Облеклото е изработено, съгласно стандартите за осигуряване защита на доброволците при изпълнение на извънредни ситуации – наводнения, снегонавявания, земетресения, пожари и др.

„Благодаря ви, че се включвате в доброволческите инициативи и разширявате тяхната дейност. Природата става все по-непредсказуема и вашата помощ в трудни моменти, е безценна“, заяви Стефан Радев. Той увери, че подкрепата за тяхната дейност, ще продължи и занапред. През 2016 г. Общината предостави пожарен автомобил за нуждите на едно от доброволните формирования „Железни врата“ в село Стара река.

В „Циклон“ са регистрирани жители от Кермен, който е център на формированието, както и от близките села Николаево и Младово. В Кермен Община Сливен обмисля вариант за ремонти на бившата пожарна служба, която да предостави за нуждите на „Циклон“.

„Вихър“ е позициониран в Гавраилово. В него са включени доброволци от селата Струпец, Селиминово, Малко Чочовени и Бинкос.

Новите формирования ще бъдат обучени по програма, одобрена от Академията на МВР. Заниманията ще обхващат подготовка за действия в кризисни ситуации, придобиване на умения за първа долекарска помощ и на правни знания.

На срещите днес присъстваха и кметовете  на Кермен и населените места, част от жителите, на които влизат в новите формирования – Младово, Николаево, Бинкос, Струпец, Селиминово и Малко Чочовени. Всеки от тях получи пълен пакет с инструкции, застраховка и други необходими документи по образец за дейността на доброволците.

С новообразуваните формирования, доброволните отряди, които ще действат на територията на община Сливен, стават четири.  Това са „Грамадите“, „Железни врата“, „Циклон“ и „Вихър“.

Предишна КРЪГЛА МАСА „НАСЛЕДСТВОТО НА СЛИВЕН-ПЛЕНЯВАЩО И МНОГОЛИКО“ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 22 АПРИЛ
Следваща ЕКСПЕРТИ ОТ ЮИДП ПРОВЕДОХА УРОК ЗА ГОРАТА С ДЕЦА ОТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПЛАНИРАТЕ БРЕМЕННОСТ? ПОСЕТЕТЕ „ЛИНА“ ЗА TORCH ТЕСТОВЕ И ВИРУСОЛОГИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ПРИ ИНВИТРО

В помощ на бъдещите майки лаборатория „ЛИНА” предлага два пакета с високоспециализирани анализи на намалени цени. Те целят да помогнат безопасното планиране и протичане на най-важните 9 месеца в живота

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА ТВЪРДИЦА АТАНАС АТАНАСОВ ПО СЛУЧАЙ КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА

Скъпи съграждани, Приемете моите най-сърдечни благопожелания по случай предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Нека напълним чашите и вдигнем наздравица с надежда и вяра в благоденствието, с пожелания за здраве и

Новини Сливен

ЮИДП УСПЕШНО РЕАЛИЗИРА ПРОЕКТ ЗА БЛИЗО 10 МЛН ЛЕВА ПО ОПОС 2014-2020 Г.

Във връзка с приключването на проект BG16M1OP002-3.035-0005 „Подобряване природозащитното състояние на горски природни местообитания и подпомагане на екосистемните услуги, предоставяни от горите, чрез прилагане на лесовъдски практики и залесяване на