СТЕФАН РАДЕВ: НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ВЪЗХОДЯЩИЯ СИ ТЕМП НА РАЗВИТИЕ

СТЕФАН РАДЕВ: НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ВЪЗХОДЯЩИЯ СИ ТЕМП НА РАЗВИТИЕ

След като направи своя отчет за свършеното през последните 4 години кметът Стефан Радев посочи някои от приоритетите на Общината за следващия мандат. Сред тях са икономическото развитие на Общината, облагородяването на градската среда, подобряване на транспортната инфраструктура.

„Нужно е непрекъснато подобряване на условията за инвестиране, продължаване на съвместната работа с Ямбол за това да направим нашия район една голяма икономическа зона, която работи ефективно. Много важно е в това отношение да продължат усилията за удвояване ширината на пътя между двата града. По този начин пътуването от единия център до другия да е доста по-кратко, от колкото от единия край на София до другия, например. Ако това го постигнем, ние ще сме решили голяма част от условието на задачата да функционираме като една зона. Говорили сме, че за хората административните граници не са толкова важни. Много по-важни са комуникационните възможности. Много идеи имаме в тази посока във връзка с икономическото развитие и с инвестиции в инфраструктурата, но и с организационни промени. Трябва да се промотира тази дестинация сред инвеститорите, независимо дали са местни или външни“, посочи Радев.

Той е категоричен, че друг приоритет на Общината, както през последните четири години, така и през следващите 4 трябва да бъде облагородяването на градската среда.

„Трябва да продължим с облагородяването на кварталите, с междублоковите пространства. Надявам се тези проекти, които подготвяме сега, да са успешен модел за трансформиране на тези зони в много по-атрактивна градска среда с алеи, детски и спортни площадки, места за паркиране. Разбира се, да приключим и с последния етап от програмата за саниране. Има много голям интерес от страна на гражданите за продължаване на тази програма. Създават се сдружения на собствениците. Надявам се, че ще има правителствено решение в тази посока“, допълни кметът.

Стефан Радев посочи като приоритет подобряването на транспортната инфраструктура в града.
„Трябва да се продължи с подобряване на комуникационната свързаност. Предстои решаване на въпроси, които сега стоят като кръстовища – било то с кръгово движение, било със светофари. Имаме няколко такива места, които сме набелязали. В момента разработваме генерален план за организация на движението в целия град. По този начин ще наблегнем на проблема с непрекъснато увеличаващия се брой автомобили, включително с даване на приоритет на велосипедното движение с изграждането на велоалеи“, каза градоначалникът.

В тази връзка той обясни, че проектът се е забавил заради прехвърлянето на собствеността на бул. „Панайот Хитов“, който е държавен – платното, което е част от републикански път.

„Може би от година работим по въпроса този участък от булеварда и улица „Г. С. Раковски“, включително с улица „Ген. Скобелев“, до кръстовището на бившия магазин „Тернопол“ да стане общинска собственост и да можем да работим на тази територия“, обясни кметът на Сливен.

Едно от предизвикателствата през следващия мандат ще бъде разрешаването на проблемите с „Пътнически превози“ заради старите натрупани дългове на предприятието.
„Ние го направихме изключителен превозвач на територията на общината и Общината го финансира. Поддържаме едни от най-ниските цени на билетите за градски транспорт в страната. Не са променяни от 10 години. Според мен тази политика е правилна и трябва да продължи“, заяви Радев.

Той посочи още, че няма да има резки промени на данъците в Сливен.

„Истината е, че имотните данъци в Сливен са едни от най-ниските в страната, от областните градове. Такса смет категорично е най-ниската. Не предвиждаме резки промени. Обсъждаме намаление в определени елементи на данъка за прехвърляне на имущество“, посочи кметът.

„Надявам се, че Община Сливен ще продължи възходящия си темп на развитие“, каза още Стефан Радев.

Предишна КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: УСПЯХМЕ ДА ИЗПЪЛНИМ МАЩАБНИ И МНОГО ВАЖНИ ЗА ЖИТЕЛИТЕ НА СЛИВЕН ПРОЕКТИ
Следваща ИЗГОТВЕН Е ПРОЕКТ ЗА ПОДМЯНА НА ВОДОПРОВОДНАТА МРЕЖА НА СЕЛО ЖЕЛЮ ВОЙВОДА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАПОЧВА ДЕЛО СРЕЩУ ПОХИТИТЕЛ ОТ СЛИВЕН

Окръжна прокуратура – Сливен  предаде на съд Станислав С. (на 32г.) и Свилен В.(на 24г.).  Станислав С. е подсъдим за това, че за времето от 23.30 ч. на 08.09.2017г. до

Новини Сливен

700-те КИЛОГРАМА ХЕРОИН СА ОТКРИТИ В СЛИВЕНСКА ФИРМА, ЧИИТО СОБСТВЕНИК РАБОТИ В ЧУЖБИНА

700-те килограма хероин, за които прокуратурата по-рано съобщи, са открити в сливенска фирма, чиито собственик работи в чужбина. Той се занимавал с транспортни услуги и има камиони. От години живеел

Новини Сливен

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ: „ДЕМОНТИРАНЕТО НА МОДЕЛА „БОРИСОВ“ Е ВАЖНА ЗАДАЧА, НО НЕ ТРЯБВА ДА СТАВА ЗА СМЕТКА НА ЕДИНСТВОТО НА НАЦИЯТА“

Републиканци за България проведе среща с ръководните структури на партията. Сливен бе представен от областния координатор, Недко Недев. На нея бяха обсъдени организационни въпроси свързани с предстоящите предсрочни парламентарни избори