СТЕФАН РАДЕВ: КРАЙ СЛИВЕН ИМА МНОГО ДОБРИ УСЛОВИЯ ЗА КЪМПИНГУВАНЕ
август 26, 2023 1400 Прегледи

СТЕФАН РАДЕВ: КРАЙ СЛИВЕН ИМА МНОГО ДОБРИ УСЛОВИЯ ЗА КЪМПИНГУВАНЕ

Първият къмпинг фестивал в България Auto Camp Fest се провежда край Сливен. В него участват над 300 любители на къмпингуването от цяла България. На къмпинг „Оазис“ са разположени и могат да се видят последни модели палатки, мини каравани, къмпинг боксове, ремаркета – палатки и друго оборудване за къмпинг. Кметът Стефан Радев, който откри фестивала, каза, че е разбираемо защо организаторите на събитието са избрали Сливен.

„Сливенският край има прекрасна природа и предлага много добри условия за къмпингуване. Затова е съвсем естествено, че организаторите са избрали Сливен за провеждането на първия къмпинг-фестивал в България. Убеден съм, че любителите на този начин за отмора и забавление са хора, които пазят природата и се отнасят с голямо уважение към нея. Всъщност вие сте едни от най-яростните нейни защитници и ви прави чест, че я пазите чиста и учите децата на отношение и любов към природата“, каза кметът.

Той информира, че през последните години Община Сливен непрекъснато търси варианти и реализира политики за опазване на околната среда, за намаляване на вредните емисии, като инвестира в нови автобуси, електробуси и тролейбуси.

„Сливен е един от градовете с най-малко фини прахови частици и с голям процент оползотворени отпадъци, а все повече граждани се възползват от най-добрите технологии за пречистване на отпадъци. През 2018 година извоювахме приза най-зеленият град на България и се гордеем с тази награда“, допълни Стефан Радев.  Той пожела на участниците незабравими преживявания в Сливен, които да ги доведат отново тук, на следващото издание на фестивала.

Подобни събития се провеждат в Западна Европа от години, но в България се организира за първи път. Веселин Вълев, управител на Къмпинг БГ- организатор на фестивала, заяви, че Сливен има подходящи условия за къмпингуване. „Къмпинг „Оазис“ е с голямо пространство, много зеленина, близост до града, възможности за игри, музика, лагерен огън, спорт, риболов, планински преходи и забележителности в района, които ще посетим“, каза Вълев.

Предишна ОЛИЦЕТВОРЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКАТА МЕЧТА НУРГЮЛ САЛИМОВА СЕ СРЕЩНА С КМЕТА НА КОТЕЛ - КОСТА КАРАНАШЕВ
Следваща 30-ИЯТ НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА КАРАКАЧАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ СЕ ПРОВЕЖДА НА КАРАНДИЛА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТКРИХА ДРОГА СЛЕД СКАНДАЛ В ГАРАЖ

Метамфетамин и вещества, необходими за производството на синтетичен наркотик са открити от полицейски служители при проверка на сигнал за скандал в сливенския квартал „Даме Груев“. На 3 декември, в 23,15

Новини Сливен

БИВШИЯТ ДЕПУТАТ ВЛАДИМИР РУСЕВ СТАНА БАЩА ЗА ВТОРИ ПЪТ

Бившият сливенски депутат Владимир Русев стана баща за втори път на днешния 6 април. Малко преди 9 часа се роди вторият му син Кристиян, който е кръстен на баба си

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАПОЧНА ПРЕМАХВАНЕТО НА НЕЗАКОННИТЕ ГАРАЖИ В СИНЯТА ЗОНА

Община Сливен започна премахването на незаконните гаражи в синята зона на централната част. За целта е наета фирма „Бул-гейт“. „Не сме си поставяли срок за премахването на гаражите“, заяви пред