СТЕФАН РАДЕВ ЗА РАЗКОПАНИТЕ ОТ „ВИК“ УЛИЦИ: ХОРАТА СА ПРАВИ, ТЪРПЕНИЕТО НИ СЕ ИЗЧЕРПВА
юли 27, 2023 2802 Прегледи

СТЕФАН РАДЕВ ЗА РАЗКОПАНИТЕ ОТ „ВИК“ УЛИЦИ: ХОРАТА СА ПРАВИ, ТЪРПЕНИЕТО НИ СЕ ИЗЧЕРПВА

„Въпреки че проектът на „ВиК“ е важен за града, хората са прави. Търпението им е изчерпано. Моето търпение – също“, каза кметът Стефан Радев пред журналисти и отговори на въпрос защо Общината не се намеси и да ремонтира разкопаните по водния цикъл улици.

„Получавам много сигнали и снимки за разрушените улици по проекта на „ВиК“. Много граждани, включително и близките ми, ме питат защо Общината не асфалтира след разкопаването. Отговарям, че и дори да имаме най-доброто желание и средства, тук става дума за чужд обект. Това е риск, защото съответната свършена работа от „ВиК“ трябва да приключи и обектът да бъде приет, заради което ще се наложи да разваляме положения асфалт.  Реално при такъв вид дейности възстановяването на настилките е последният етап. Темата се дискутира  в цялата страна и основният въпрос е защо изпълнението на такива големи проекти бе възложено на държавните дружества“, каза кметът.

Той допълни, че Общината непрекъснато призовава „ВиК“ и оказва натиск по всички възможни начини дейностите да се изпълняват по-бързо и  по-бързо да достигат до качествено възстановяване на настилките.

„Винаги сме настоявали дейностите да се извършват без спиране на движението, защото единият вариант е такъв – докато не приключат строителните работи, участъците да са затворени изцяло. Това обаче би създало значителни затруднения на автомобили и пешеходци. На практика на места преминаваме през строителните обекти на „ВиК“, допълни Радев.

Той е получил уверения, че срокът на проекта, който е до края на 2023 г., ще бъде спазен.

 

Предишна ДЖИП С ДВЕ ДЕЦА СЕ ОБЪРНА НА МАГИСТРАЛАТА
Следваща ДОБРИ И ДОСТАТЪЧНИ ЛИ СА ИДЕИТЕ ЗА ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

13 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

437 случаи на коранавирус са потвърдени у нас през последното денонощие при направени 4 541 PCR теста. Заразените вчера бяха с един човек по-малко, но тестваните с почти 900 повече.

Новини Сливен

СТОТИЦИ РОМИ + ХИЛЯДИ КЕБАПЧЕТА + СИЛНА МУЗИКА = ХОЦ

Какво може да събере стотици роми, хиляди кебапчета и силна музика? Това не е сватба, нито кръщене или годеж. В неделя по обяд на 2 км. от Сливен, по пътя

Новини Сливен

ДЕРМАТОЛОГ № 1 В СЛИВЕН: ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ПОЛЗВАНЕТО НА ФОТОЗАЩИТНИ ПРОДУКТИ, ЗА ДА СЕ РАДВАМЕ НА ЕДНО ХУБАВО ЛЯТО

Дерматолог № 1 в Сливен д-р Мая Миланова дава полезни съвети за предстоящите жеги и свързаните с тях кожни проблеми. Sliveninfo ви предлага напътствията на д-р Миланова, чието спазване гарантира